Start de winter in stijl met Samhain in Maastricht

Het is weer bijna tijd voor het einde van de zomer, het begin van de winter. Een heerlijke periode van duisternis en koelte. Voor de Kelten ook wel Samhain: het moment waarop de grens tussen de onder- en bovenwereld het dunst is. De perfecte naam voor een metalfestival dat traditioneel bezoekers uit heel Europa aantrekt met zijn speciale selectie bands uit het extreme metalgenre. Het tweedaagse festival heeft een nieuw thuis gevonden omdat de Muziekodroom in Hasselt dit jaar helaas in ‘sluimermodus’ is getreden. Samhain strijkt nu neer vlak over de grens, in de Muziekgieterij in het centrum van Maastricht. 

Vorig jaar kon collega Joris zijn blackmetalhart ophalen in Hasselt, nu zal de Limburgse hoofdstad dus het podium bieden aan talrijke black-, doom- en industrial metalbands. Opvallend genoeg eist Zweden beide headlineposities op: Katatonia zal de affiche op zaterdag 28 oktober aanvoeren, terwijl Tiamat op zondag 29 oktober een speciale Clouds en Wildhoney set zal verzorgen. Gelukkig is er ook aan lokaal talent gedacht, met Ggu:ll, Wolvennest en Predatory Void

Op zaterdag kun je je laten meevoeren naar hogere sferen door de buitenaardse black metal van het Zwitserse Darkspace en zal de klassieke industrial metal van Godflesh de Muziekgieterij op zijn grondvesten laten trillen. En kijk goed uit voor het Canadese Panzerfaust, dat je omver zal trappen met compromisloze black metal van de bovenste plank. Laat je dan oprapen door de golvende post-black metal van Heretoir uit Duitsland. Of door de doomgaze van het Zwitserse trio E-L-R. Ook op zondag is er voor ieder wat wils: de experimentele metal van Jesu en Sigh, de post-hardcore van Birds in Row, de black metal van Celeste, Regarde Les Hommes Tomber, Unru of de doom metal van Ufomammut. En natuurlijk de ongekroonde keizers van het industrial blackmetalrijk: Mysticum!

Tickets zijn nog te koop via de website van Samhain.

Links: