Eerste metalfestival in Groene Engel: Engel of Deathfest

Op de dag van het gekkengetal, daalt de Engel of Death neer in de Osse Groene Engel voor het eerste festival in de historie van het podium. Twee podia, geen overlappende sets, geen stiltes, goed bier en gezelligheid is wat de organisatie garandeert en met de muziek zit het ook wel goed.

Er is namelijk een aardig pakket metal van vooral Nederlandse bodem aangetrokken. Zo komt de metalcore-liefhebber aan zijn trekken met Changing Tides, dat eerder dit jaar Impair the Vision uitbracht en daarmee een zeer overtuigende 84 punten scoorde bij Zware Metalen. Nephylim maakt melodieuze death metal en scoorde met het debuut Severence of Serenity in 2020 direct 86 punten waarbij de ‘hersenen van de reviewer smolten van verbazing’ van hoe goed de plaat wel niet was. De deathmetallers van Mouflon zijn al twee albums onderweg en de tweede, Pure Filth, verscheen bij kwaliteitslabel Raw Skull Recordz. De score? 85 punten…

Trashgezelschap Black Rabbit timmert ook al zo lekker aan de weg en maakte indruk met debuut-EP Warren of Necrosis. Eerder dit jaar verpulverde het gezelschap nog concertzaal dB’s in Utrecht. Headless Hunter tapt ook uit het thrashmetalvaatje maar is verder nog een onbeschreven blad. Het debuutalbum is in de maak dus we laten ons verrassen. De heren van The Curse of Millhaven komen over uit Ypres, West-Vlaanderen en maken daar deathcore. Snoeiharde deathcore. Kwalitatief hoogstaande snoeiharde deathcore want laatste album Thresholds scoorde 95 punten!

Sisters of Suffocation was aanvankelijk een all-female band, maar dan wel van het woeste deathmetalsoort als u dat nog niet uit de naam gehaald had. Inmiddels hebben de drie dames twee heren als bandmaten en staat het derde album op het punt van uitkomen. Het vorige, Humans Are Broken, evenaarde het geweldige debuut dus de toekomst lacht de Sisters toe. Bodyfarm kende wat bezttingswisselingen in de bandgeschiedenis en verloor in 2019 voorman Thomas Wouters. Met Dreadlord liet hij een prachtplaat na. Met een nieuwe bezetting onder aanvoering van Dead Head-zanger Ralph de Boer, maakt het de nodige podia weer onveilig.

Over bezettingswisselingen gesproken, headliner Pestilence kan er over meepraten. Bandleider Patrick Mameli loodste zijn band echter door alle woelige baren, gaf mede vorm aan het genre der death metal en is 35 jaar na de eerste demo nog alive and kicking. Met tegenwoordig weer een volledig Nederlandse bezetting om hem heen vol ervaren krachten. Succes gegarandeerd op 11 november in Oss.

Er zijn nog kaarten voor Engel of Deathfest in Groene Engel in Oss. Maar je vrienden van Zware Metalen geven ze ook weg!

Links: