Black Rabbit – Warren of Necrosis

Een debutant van eigen bodem: het Apeldoornse Black Rabbit presenteert de EP, Warren Of Necrosis. Up-tempo thrash/death metal met divebombs en gehuil op de gitaar, rauw en bruut geschreeuw uit de strot van zanger Pieter Beemsterboer en stevig drumwerk. Let’s go!

Vanaf de opener, La Bestia (het beest), is duidelijk dat we hier met een old-school klank van doen hebben. Een ruwe mix met flinke distortion op de gitaren en een natuurlijk klinkend drumstel en en nagenoeg onbewerkte zanglijn. Wat ook gelijk opvalt, is dat men niet of amper met een clicktrack hebben meegespeeld. Het is hier en daar een beetje slordig. Anderzijds wordt daar wel het organische gevoel door behouden en dat is juist wat dit genre zijn charme geeft. De track zelf heeft een aantal leuke riffs en licks en ook de gitaarsolo is tof uitgevoerd. Een lekker energieke track en niet onaangenaam om te horen.

Het verdere verloop van de EP is net zo: hier en daar wat slordig, maar energiek en toffe melodieën. Geheel vernieuwend is het niet, maar zeker in deze tijden waar een hoop ‘moderne metal’ uit komt, is het verfrissend om zo’n nostalgisch voelende plaat te horen. Met hoorbare invloeden van Slayer, Testament en andere thrashlegendes is het dan ook headbangen geblazen. Deze invloeden zijn het meest aanwezig in Internal Death, de titeltrack en A Path Profound.

Warren of Necrosis is een prima debuut uit eigen beheer van Black Rabbit. Lekkere old-school thrash, vol energie en gitaargeweld. Deze EP toont aan dat er potentie aanwezig is en hier best wel eens een zeer toffe act uit kan komen. Ik hou Black Rabbit zeker in de gaten en ben benieuwd wanneer het eerste album zal volgen.

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

  1. La Bestia
  2. Internal Death
  3. Black Rabbit
  4. A Path Profound

Line-up:

  • Pieter Beemsterboer – zang, basgitaar
  • Jelle Brekelmans – gitaar
  • Hidde Hofland – gitaar
  • Max Hendriks – drums

Links: