Radioshow | Dood & Verderf: November

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, staat ook in deze koude maand voor je klaar! In de aflevering van november 2019 hoor je alles over de ‘occult murder pop’ van Cvlt Ov The Svn, de veel te laat ontdekte prog van VoyagerRagnarok in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Voor onze maandelijkse tip hebben we gekozen voor het nummer Catatonic Dreams van de nieuwste (nou ja…) topband die België rijk is: STAKE. De ontbinding en voortzetting van Steak Number Eight hebben we op de voet gevolgd. We deden zelfs een pilsje met zanger Brent Vanneste om meer over het onlangs uitgebrachte debuut Critical Method te weten te komen. Ons eigen Michiel Jorissen schreef daarover:

STAKE is een band die keer op keer kwaliteit levert en beter wordt met de jaren. Elke stap in de discografie voelt organisch aan en Critical Method is de beste plaat die de band heeft uitgebracht tot heden. Er zijn minder atmosferische momenten te vinden, maar dat is geen enkel probleem omdat de kwaliteit zo hoog ligt. Qua sludge en harde riffs is de verhouding hetzelfde gebleven. Enkel staan er hier kleppers van formaat tussen, nog meer dan voorheen. Neem bijvoorbeeld Catatonic Dreams. De band trekt hier zo hard van leer en weet hier zo’n epische riff neer te leggen dat ik elke keer, ook na dertig keer luisteren, nog steeds even hard mee ben. Lang leve STAKE!”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: