Radioshow | Dood & Verderf: December

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, staat ook in de donkerste maand van het jaar voor je klaar! In de aflevering van december 2019 hoor je alles over de cinematische metal van Hypno5e, de Rotterdamse trots Officium Triste, Eftelingmuziek uit Californië, de Ghost-tribute Anno Domini in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Voor onze maandelijkse tip hebben we gekozen voor het nummer Slave Species Of The God van Blood Incantation. De deathmetalband gooit met Hidden History Of The Human Race, het debuut bij Century Media Records, ontzettend hoge ogen in de ZM Jaarlijst 2019 (de stembussen zijn trouwens nog open tot en met vrijdag 3 januari!). Ons eigen Michiel Hoogkamer vertelt waarom:

 “Soms weet je niet eens dat je – in dit geval al lang – naar iets op zoek bent tot je er tegenaan loopt. Die ervaring had ik toen ik nietsvermoedend op ‘play’ drukte voor de eerste luisterbeurt van het tweede album van kosmische deathmetalband Blood Incantation. De eerste dertig seconden deden me verbijsterd naar de geluidsapparatuur kijken: Morbid Angel ten tijde van Altars Of Madness in een moderner geluid! Meesterlijk Sandovaliaans drumwerk, snel wisselende ingewikkelde patronen en gierend geniale duikbomriffs. Het zijn dertig ongebreideld agressieve/primitieve seconden die de haren overeind doen staan en zelfs wat kriebel in de borstkas geven. Briljant!

Maar, zoals ze bij Tell Sell zouden zeggen: ‘er is nog veel meer Jim!’. Slave Species Of The Gods ontvouwt zich als een afwisselende én pakkende song. Ja, we horen een onverwachte combinatie van smaakvolle spaceleads, knisperfrisse thrashriffs en loodzware basdrops, maar nergens hebben we het gevoel dat de band dit doet om te ‘showboaten’.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: