Album van de maand: november 2022

Langzaam maar zeker kruipen we richting het eind van 2022. Een bijzonder jaar met een start die even niet deed vermoeden dat we weer volop concerten en festival mochten gaan bezoeken zoals we dat inmiddels gelukkig wél weer kunnen. De drukste maanden hebben we op het gebied van de festivals natuurlijk alweer achter de rug, maar voor concerten kan men nog steeds overal terecht. Toch zeggen steeds meer bands bepaalde tours af vanwege hoog uitvallende kosten voor onder andere het rondreizen in Europa. Laten we hopen dat dat ook geen desastreuzere vorm aanneemt.

De maand november had op voorhand al niet heel veel spannends in petto als we kijken naar albumreleases. Het lijkt er inderdaad op of de onderkant van de put zo onderhand bereikt is, en heel eerlijk: zo erg is dat ook helemaal niet. Dat geeft wat meer ruimte om bijvoorbeeld nog eens terug te grijpen naar de topplaten die eerder verschenen dit jaar. Helemaal zonder nieuw en aansprekend werk zaten we overigens ook niet. We hebben weer een lijstje klaar gezet voor jullie om op te stemmen. Dat doe je hieronder of in de kantlijn en dat kan tot zondag 4 december 18:00. De uitslag maken we later bekend in een apart artikel zoals jullie inmiddels gewend zijn.

Let op: we selecteren bij album van de maand geen EP’s en live albums. Mis je jouw favoriet in deze lijst? Reageer gerust zodat we de stem(men) mee kunnen tellen.

Uitslag album van de maand oktober

Uitslag album van de maand september

Uitslag album van de maand augustus

Uitslag album van de maand juli

Uitslag album van de maand juni

Uitslag album van de maand mei

Uitslag album van de maand april

Uitslag album van de maand maart

Uitslag album van de maand februari

Uitslag album van de maand januari