Album van de maand: April 2022

Jaaa, daar zijn we weer hoor! Weer een maand naar de klote, maar wél eentje met wederom gave, nieuwe albums en toffe concerten. Wat voelt het weer goed om allemaal te mogen ervaren. Vanaf januari dit jaar zijn we begonnen bij Zware Metalen met het album van de maand. Daarbij selecteren we een aantal spraakmakende platen waarvan jullie de beste mogen kiezen. Let op: wij selecteren geen EP’s, compilaties en live-albums bij deze verkiezing.

In de eerste ronde van 2022 ging Wiegedood aan de haal met de titel album van de maand. Een maand later wist eveneens een band van eigen bodem de prijs binnen te slepen: Walg met II. Maart doorbrak het patroon van ‘onderonsjes’ aangezien Ghost de meeste stemmen kreeg van jullie.

April heeft ons naast flink wat zonuren ook muzikaal weer veel moois gebracht binnen uiteenlopende genres. Zo zullen de liefhebbers van thrash beslist gading hebben kunnen vinden in de nieuwe parels van Destruction en Evil Invaders. Liefhebbers van black keken met argusogen naar Watain, terwijl ook Rammstein, Terzij de Horde en Somali Yacht Club puik werk afleverden in de ogen van velen. Hieronder vindt je een lijst terug met zeventien verschillende platen. Welk album vond jij het best deze maand?

De stembus is gesloten!