Terzij De Horde – In One Of These, I Am Your Enemy

Terzij De Horde laat met de opvolger van Self opnieuw van zich horen en dit keer via Consouling Sounds. In One Of These, I Am Your Enemy laat ons opnieuw kennismaken met de black metal en progressieve doom, maar ook met de screamo en hardcorekantjes van deze Nederlandse band die de laatste jaren indruk gemaakt heeft. Dit vijftal levert maar drie nummers af, nochtans is dit meer dan genoeg om opnieuw overtuigd te geraken van hun kennis en kunde. Ditmaal is de centrale thematiek op het album er opnieuw een van opbouw en afbraak. Niet betreffende het individu, maar betreffende een hele wereld.

Cheiron, het kortste nummer van de drie en de releasesingel, duurt amper vier minuten. Doch dit is meer dan afdoende om te beseffen dat de hele wereld net in vuur en vlam werd gezet. Een bruut arsenaal aan penetrante screams, breakdowns en dito gitaarthema’s worden aan hoge snelheid, als een snel verspreidend vuur, je richting uitgestuurd. Tijd om te blussen is er niet en je beseft al snel dat er niet genoeg water in je buurt is om dit ook effectief te doen als de nood hoog is. Evenmin lijkt in de eerste maten van het titelnummer het vuur gedoofd te kunnen worden. Integendeel, de ene na de andere gloeiend hete riff wakkert het vuur nog meer aan. Kolkende thema’s branden heel je wereld plat, om vanaf een bepaald punt met de wind een andere richting uit te waaien om weer, na luttele ogenblikken, de wereld verkoold achter te laten. Dit om maar te zeggen dat de vijf heren de snelheid vaak erg hoog houden, de riffs van dermate hoge kwaliteit zijn en de vocalen door merg en been gaan. Met Precipice wordt de plaat afgesloten op een ietwat dreunende, monotonere wijze. Hier hoor je net als op de andere nummers hoe goed die productie is. Zeker in die stukken waar de toms lekker doorslaan en de bas even de aandacht opeist.

Opnieuw een erg sterke plaat van dit Nederlandse collectief afkomstig uit Utrecht. Verschroeiend lekkere plaat, zo zou je het ook kunnen zeggen. Aanschaf verplicht!

Score:

85/100

Label:

Consouling Sounds, 2022

Tracklisting:

  1. Cheiron
  2. In One Of These, I Am Your Enemy
  3. Precipice

Line-up:

  • Johan Van Hattum – Basgitaar
  • Richard Japenga – Drums
  • Demian Snel – Gitaar
  • Joost Vervoort – Zang
  • Jelle Agema – Gitaar

Links: