Zware Metalen feest door met uitverkocht avondje duisternis in P60

UPDATE: Het is momenteel nog niet duidelijk in hoeverre dit optreden geraakt wordt door de recentelijk aangekondigde coronamaatregelen. Allereerst hebben deze maatregelen (nog) geen betrekking op de datum van het concert. Daarnaast heeft P60 Amstelveen een ontheffing van deze maatregelen aangevraagd, welke momenteel (nog) niet gehonoreerd is. De kaartverkoop van deze concertavond is daarom wederom een dag opgeschoven naar vrijdag 2 oktober. Zojuist zijn in rap tempo alle kaarten verkocht. We houden jullie op de hoogte over de voortzetting van dit jubileumconcert.

Zware Metalen bestaat dit jaar twintig jaar en dat vieren we met dat waar het allemaal om draait: live muziek! Na een avondje death metal is het nu tijd voor meer duisternis. Vrijdag 30 oktober melden zich Terzij de Horde, Doodswens en Ggu:ll om met ons het glas op de afgelopen twee decennia en te proosten op de vele die nog mogen volgen.

Terzij de Horde zien is een belevenis. De Utrechtse post-blackmetalband maakt al sinds 2010 furore met intense optredens. In juli zagen we de mannen nog in corona-setting optreden in TivoliVredenburg, eerder veroverden de mannen Ekko, dB’s, P60, De Helling, Patronaat en Roadburn. Ja, we zagen Terzij de Horde vaak en veel en waren er zelfs in het prille begin bij in Utrecht. Een nieuw album is onderweg en dat is goed nieuws voor de liefhebber van de combinatie van progressieve black en doom metal met een rauwheid die doet denken aan extreme hardcore of chaotische screamo. Het heerlijke debuut Self kwam alweer in 2015 bovendrijven uit de duiternis.

Het CV van Doodswens is nog bijna een onbeschreven blad. Maar de roem van het jonge duo Fraukje van Burg (zang, gitaar) en Inge van der Zon (drums) stijgt snel. We waren al onder de indruk van de demo die vorig jaar verscheen en de single die dit jaar met Adversarius uitkwam. Indruk maakte ook het optreden eerder dit jaar in Hall of Fame in Tilburg, toen de wereld nog een veel fijnere plek was. Voor liefhebbers van jaren ’90-black met in het bijzonder Immortal en Darkthrone.

Geen typische blackmetalband, wel een groep die probeert de argeloze luisteraar te laten imploderen met lood- en lood- en loodzware doomriffs die binnenkomen als mokerslagen. Ggu:ll uit Tilburg. Het magnifieke debuut Dwaling uit 2016 haalde 90 punten en kreeg een duidelijke aanbeveling: puur goud. De band maakte indruk op Netherlands Deathfest, in De Helling, in Patronaat en op feestjes met de vrolijkheid van een begrafenis: Little Devil Doom Days en Dutch Doom Days in Baroeg.

De voorverkoop van Zware Metalen’s verjaardagsfeestje start 2 oktober. Het concert is volledig coronaproof en dat betekent dat er maar een beperkt aantal kaarten zijn.

Links: