Adversarius/Doodswens – From the Shadows of the Abyss

Historisch materiaal! Dit From the Shadows of the Abyss is namelijk de eerste officiële release van undergrondbelofte Doodswens. Het blackmetalduo uit Eindhoven bestaande uit Fraukje van Burg (vocalen, gitaar) en Inge van der Zon (drums) heeft namelijk nog alleen maar de demo Doodswens uitgebracht. Undergrondlabel Zwaertgevegt koppelde ze nu voor 7” vinyl aan het uit Rotterdam afkomstige Adversarius, dat met slechts een EP op zak ook nog niet overloopt van ervaring.

De Rotterdammers leverden voor deze split het nummer In Nomine Draconis Leviathan aan en dat staat garant voor ruim vijf minuten rauw en smaakvol blackmetalplezier. Set laat zijn strot lekker rollen over de opgepompte, weliswaar iets te glad klinkende, muziek van zijn bandgenoten, die het tempo tegen het einde van het nummer nog even lekker omhoog gooien. Een prima blackmetaltrack die goed laat horen wat Adversarius in huis heeft: rechttoe-rechtaan black metal zonder al te veel poespas in het straatje van Watain. Stiekem kijken we al vooruit naar meer werk.

Doodswens pakt het met In de schaduw der levenden iets meeslepender aan. Het tempo wisselt meer, de krijsen van Fraukje van Burg zijn maniakaler. Halverwege het nummer wordt even teruggeschakeld om er daarna weer furieus uit te komen. In de schaduw der levenden is gevarieerder dan het meer lineaire In Nomine Draconis Leviathan en blijft om die reden meer bij mij hangen. Liefhebbers van het bekende Scandinavische werk dat zijn wortels heeft in de jaren ’90, kunnen hier uitstekend mee uit de voeten.

Ook Doodswens verkoopt zich dus prima op deze release en gezamenlijk laten de bands horen dat de Duistere Heer Nederland heeft gezegend met twee nieuwe fijne zwartgeblakerde orkestjes. Hoewel het lastig blijft om een mening te vormen op basis van één nummer, heeft Zwaertgevegt een leuke release voor de liefhebber van Nederlandse black in de aanbieding.

Je vrienden van Zware Metalen geven een exemplaar van From the Shadows of the Abyss weg!

Label:

Zwaertgevegt, 2020

Tracklisting:

  1. Adversarius – In Nomine Draconis Leviathan
  2. Doodswens – In de schaduw der levenden

Line-up:

Adversarius:

  • Set – Vocalen
  • Rico Snel – Gitaar
  • Tamás Csiszár – Gitaar
  • Odyrhn – Drums

Doodswens:

  • Fraukje van Burg – Vocalen, gitaar
  • Inge van der Zon – Drums

Links: