Tijdschema jubileumeditie Complexity Fest bekend

Later deze maand vindt in het Haarlemse Patronaat de vijfde editie van Complexity Fest plaats. Het eigenzinnige festival haalt voor deze jubileumeditie onder andere And So I Watch You From Afar, Raketkanon, Night Verses, Our Oceans, Otoboke Beaver en Lynchgate naar Noord-Holland. Wanneer deze en nog vele andere groepen op het podium staan, verneemt u aan de hand van onderstaand tijdschema. Afspraak op vrijdag 14 februari voor de pre-party en een dag later voor het eigenlijke festival.

 

[28-01-2020]

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel: Dragged Into Sunlight zal niet op het aankomende Complexity Fest 2020 spelen. De band ligt al een tijd in de clinch met het Prosthetic Records label en die ruzie lijkt het geplande optreden in Het Patronaat helaas onmogelijk te maken. Echter, de organisatie van Complexity Fest zou de organisatie van Complexity Fest niet zijn als het geen waardige vervanger zou strikken. De experimentele black metal van Lychgate is de uitverkorene. In maart brengt de band via Debemur Morti Productions een nieuwe EP uit, terwijl wij het eerdere materiaal met een duimpje omhoog beloonden. De debuutplaat uit 2013 noemden we destijds zelfs een instant classic. Een waardige vervanger dus! Festivalkaarten zijn te koop voor €39,50.

 

[19-12-2019]

Vorige maand mocht Zware Metalen een exclusieve aankondiging doen voor Complexity Fest 2020, nu wordt de line-up compleet gemaakt. Allereerst hebben we de instrumentale en proggy post-hardcoreband Night Verses die vorig jaar imponeerde met From The Gallery Of Sleep en voor het eerst in zes jaar in Nederland zal spelen. Het is geen geheim dat de organisatie een trouwe volgeling van Holy Roar Records is (met Conjurer dit jaar, bijvoorbeeld) en uit die stal wordt de chaotische hardcoreband Ithaca gehaald, onlangs nog getipt in onze podcast Osmium. Ook de djenty metalcore van Cold Night For Alligators wordt na optredens tijdens Euroblast en UK Tech-Fest naar Haarlem gehaald. Tot slot zijn er twee lokale bands. De synthesizervolle math rock van Bieldermann zal hoogstwaarschijnlijk vergezeld gaan worden door medeorganisator Thom Lich en het elektrogrindproject ZALM zal, nadat er een album via Instagram Stories gedeeld is, aan al het verstand voorbij gaan. Dit alles levert het volgende imposante affiche op:

Festivalkaarten zijn te koop voor €39,50!

Naast het prachtige artwork valt het oplettende oog ook de genoemde pre-party van vrijdag 14 februari op. Deze is zeker het bezoeken waard dankzij de kleurrijke (ja, echt!) grindcoreband Beaten To Death, welke wij sinds het uitstekende Dødsfest! op de radar hebben. Astrosaur (dat vorig jaar meedeed aan The Progressive Alliance met Ihsahn) en de lokale nekbrekers in Mary Fields zijn ook van de partij. Eigenaren van een zaterdagticket mogen gratis naar binnen, maar er worden ook losse kaarten verkocht voor een tientje.

 

[23-09-2019]

We wisten al dat Complexity Fest in 2020 weer van de partij is op 15 februari, maar nu is ook de eerste bandaankondiging gedaan. De eerste blikvanger is het extreem brute en primitieve Dragged Into Sunlight, voor Complexity Fest een unicum wanneer je terugdenkt aan de cleanere progressieve geluiden van vorige edities. Tijdens Soulcrusher III in Doornroosje spraken we over een belachelijk intense totaalbeleving. De progrockende jazzy post-hardcore van Thank You Scientist (of, in de eigen woorden van de band: “Post Genre Sweet Potato Polka”) is dan – juist vanwege de vooruitstrevendheid – weer een gangbaardere gast voor Complexity Fest. Naast het aangekondigde Our Oceans en VASA vallen ook Herod en Pijn op. Herod kwam eerder dit jaar met het uitstekende Sombre Dessein en Pijn bracht onlangs een prachtig samenwerkingsalbum uit met Conjurer (dat vorig jaar op Complexity Fest imponeerde).

De vroegste vogelkaartjes zijn nog beschikbaar voor €32,50!

 

[23-09-2019]

Het eerste jubileum van Complexity Fest is een feit: op zaterdag 15 februari vindt de vijfde editie van het vooruitstrevende en eigenzinnige festival plaats in het bekende Patronaat te Haarlem. Zoals gewoonlijk mogen we een pre-party op vrijdag 14 februari verwachten. Wie vertrouwen heeft in de organisatie van het festival kan nu al een kaartje kopen voor €32,50, terwijl ‘gewone’ kaarten €39,50 zullen kosten. De eerste bands worden volgende week aangekondigd. Om de tijd te doden, smullen we nog even na van de meest recente editie middels ons festivalverslag van 2019, waarin we Complexity Fest bekroonde tot de cryptocurrency van het Nederlandse festivallandschap.

Links: