Laatste festival van het jaar in Leiden

Metalheads die nog op zoek zijn naar iets leuks tussen kerst en oud en nieuw kunnen 28 december terecht in de fraaie Gebr. De Nobel in Leiden. Met Metal Experience Fest vindt daar het laatste festival van het jaar plaats. 

De organisatie heeft alles uit de kast getrokken om het iedere liefhebber van de betere muziek naar de zin te maken. De stonerdoomformatie Kayamata uit Leiden trapt het festival af in de grote zaal. Daarna mag metal/thrashband Thoughtless uit Alkmaar beginnen in de kleine zaal. The Heritance uit Deventer weet ook al metal en thrash op fraaie wijze te combineren. De band bracht dit jaar de uitstekende EP Routine to Decline uit. Uit Utrecht komt death/thrashmetalband Shinigami. De band heeft slechts één EP op zak, maar The Arcane Order maakte diepe indruk.

Graceless behoeft bijna geen introductie meer. Met Shadowlands kwamen de mannen uit Leiden gelijk in de top van de deathmetal binnenvallen en het album eindigde in menig jaarlijst. Martyr uit Utrecht zag al in 1982 het levenslicht en staat garant voor heerlijke, oerdegelijke heavy metal. Tot slot sluit Bleeding Gods de dag af. Begin dit jaar sloegen ze met Dodekathlon met een mokerslag toe. Het album verscheen bij Nuclear Blast, dat grootse plannen met de Utrechters heeft.

Er zijn nog kaarten voor Metal Experience Fest. Maar je vrienden van Zware Metalen geven ze natuurlijk ook weg!

Link:

Gebr. De Nobel