The Heritance – Routine to Decline

De EP Routine to Decline van het uit Deventer opererende The Heritance, is de opvolger van debuutplaat Focus in Reliquum, een album dat bij het verschijnen in 2015 lekker scoorde op de Zware Metalen-burelen. Dat gaat dit Routine to Decline ook doen, want de mannen hebben hun sound (door de band zelf omschreven als “energetic, grooving, aggressive, thrashing metal”) weten te verbeteren. Routine to Decline klinkt vetter, volwassener en meer ontwikkeld dan Focus in Reliquum.

De professionaliteit spat er dan ook vanaf bij The Heritance, dat er bewust voor kiest hun muziek in eigen beheer uit te geven. Dit gezelschap is hoorbaar uit op werelddominantie, de vijf tracks (samen toch nog goed voor een klein half uurtje) staan als een huis. Daarbij hebben de mannen ten opzichte van het toch ook al niet misselijke debuut gezorgd voor nummers die je direct lekker bij de strot grijpen, zonder in te boeten op agressiviteit en energie.

Uitschieters telt deze EP niet, The Heritance weet de kwaliteit over de hele linie constant te houden en levert een lekkere plaat af, van een hoorbaar ambitieuze band, die verdomd goed weet waar het mee bezig is en waar het heen wil. Hier gaan, nee… hier moeten we meer van horen!

Label:

Eigen beheer, 2017

Tracklisting:

  1. Slaves of Existence
  2. The Supreme Colony
  3. Catch / Kill / Release
  4. State of Guilt
  5. Devil’s Draught

Line-up:

  • Dennis Lusseveld – Vocalen
  • Rutger de Vries – Bas, vocalen
  • Wouter de Vries – Gitaar
  • Thomas Luijken – Gitaar
  • Ric Brand – Drums

Links: