Vooruitblik op Pitfest 2024!

Op 4, 5 en 6 juli 2024 vindt in Emmen Pitfest weer plaats. Na de verhuizing vanuit Erica kan hier sinds 2022 drie dagen worden genoten van onder andere hardcore, death- en black metal, maar nieuw is dat de eerste dag van de aankomende editie op een donderdag valt. Daarmee komt de zondag te vervallen. Inmiddels zijn de kaarten voor de camping al bijna uitverkocht en loopt de voorverkoop ook al lekker door. Niet gek met zo’n interessant affiche. We blikken alvast vooruit (en geven tickets weg).

Donderdag

Op de eerste dag kunnen bezoekers genieten van drie tribute sets: The Astro Zombies spelen een set spelen vol Misfits-nummers. Daarmee blijven ze dicht bij hun eigen roots. Liefhebbers van Slayer (bestaan er ook niet-liefhebbers?) kunnen hun geluk op met… Player: juist! En No Remorse zal de liefhebbers van Metallica op hun wenken bedienen met vlammende thrashsongs van de grootheden. De camping is deze dag om 16:00 uur geopend, gebruik van douches en wc’s is gratis en er is een bar aanwezig. Pitfest zelf heeft nog tips voor dichtbijgelegen hotels.

Vrijdag

Bovenaan het affiche prijken drie fraaie headliners: Sick Of It All, Agnostic Front en Excel. De twee hardcorebands staan met hun berg aan ervaring garant voor een feest en hoewel je beide formaties al tallozen keren hebt kunnen zien in de Benelux, betreft het hier een exclusieve show in Nederland. Met een iets hogere snelheid van de muziek en toevoeging van crossover- en thrashinvloeden, staat ook Excel met een exclusief optreden op de planken in Emmen. Minstens zo interessant is het optreden van Earth Crisis. Deze band mogen we zeker zien als één van de vaandeldragers in de metalcore en ook de New Yorkers staan hier op de vrijdag voor een exclusieve show. De laatste keer dat de heren te zien waren in de Benelux, was in 2018. Breed.. the.. killers of the lies!

Lokale deathmetalband Altar zal aantreden in zijn originele line-up en in hetzelfde genre zullen de fans ongetwijfeld ook uitkijken naar het optreden van Massacre en Temple Of Dread (eerste keer in Nederland). De vakrotten van Massacre spelen vandaag zelfs een speciale set die in het teken staat van debuutalbum From Beyond uit 1991. Nu: Dawn Of Eternity en Biohazard zijn sowieso al veel gespeelde nummers live, maar een hele set vol met oude krakers is wel degelijk iets om naar uit te kijken! Ondfødt en het Braziliaanse Outlaw brengen black metal aan de man en reken maar dat het feesten zal worden zodra Skroetbalg en Dead Heat het podium betreden!

Zaterdag

Op de laatste dag zijn veel bands van eigen bodem geprogrammeerd: Overruled (thrash), Massive Assault (death), Salacious Gods (black), de punkers van Neuk! en de avantgardistische deathmetal van The Monolith Deathcult zullen te zien en horen zijn! Wat later op de dag kunnen we ook intens gaan genieten – zoals altijd – tijdens Amenra en kunnen er meters in de moshpit gemaakt worden met Heideroosjes. Die Limburgers zijn  nog steeds niet te stoppen!

De echte snelheidsmaniakken hebben het vizier op zaterdag ongetwijfeld gericht op de bands Wormrot (altijd een feest live!), Teething, Dropdead en de d-beat crushers van Wolfbrigade. Laatstgenoemde band keert weer terug nadat zij in 2019 ook op Pitfest te zien waren. Bij Wormrot is er ondertussen nog steeds geen vervanger gevonden voor Arif Suhaimi die Hiss nog wel voorzag van vocalen, maar Gabriel Dubko (Implore) lijkt zich nog steeds niet te vervelen als ‘tijdelijk invaller.’ Daar hebben wij geen moeite mee!

Andere aansprekende namen en bijzondere vermeldingen op deze dag zijn er tenslotte nog voor het oerdegelijke Immolation, blackmetalband Gaerea omdat dit machine nooit lijkt te haperen, de laatste tour voor Ratos de Parāo – de mannen zijn al actief sinds 1981! -, een exclusieve show van de Japanse legendes Sabbath die tevens hun veertigste verjaardag mogen vieren in Emmen vandaag én een exclusieve show van Hatebreed. Twijfelde er nog iemand om kaarten te kopen?! Doe dat eens heel snel hier!

WIN TICKETS!

In samenwerking met Pitfest mag Zware Metalen kaartjes weggeven. We hebben in de aanbieding: 1 x 2 kaarten voor vrijdag, 1 x 2 kaarten voor zaterdag en 1 x 2 kaarten voor een volledig weekend inclusief camping! Doe mee aan de prijsvraag voor vrijdag of zaterdag en check onze Instagram om de weekendtickets te winnen!

Link: