Outlaw – Reaching Beyond Assiah

Outlaw is een band die op papier uit Brazilië komt, maar bandleider Daniel Souza verbleef de afgelopen jaren onder andere in Nederland en Duitsland. Drummer Tommi woont in Finland, dus in feite kunnen we spreken van een internationale band. Sinds de oprichting in 2015 hebben de heren niet stil gezeten en Reaching Beyond Assiah is alweer het derde album. AOP Records, met bekendere namen als Harakiri for the Sky, Waldgeflüster en Ellende onder hun hoede, hapte toe en legde de band vast. Qua muziek, post-black metal, past de band prima bij de Duitsers, maar persoonlijk mis ik net wat extra’s bij Outlaw.

Dit is een band die op plek 22e staat in je top-20 jaarlijst. Een band die als derde van vier bands op een affiche staat bij een optreden in een provinciestad. Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Daniel Souza kan echt wel muziek schrijven, maar er mist gewoon een spannende riff, een verrassende break of iets dat je uit de stoel doet opveren. En met een gemiddelde lengte van zes minuten slaat de verveling eigenlijk vrij vlot toe. En er zal ongetwijfeld een publiek zijn voor hun muziek, die varieert van langzame Dark Funeral tot mid-tempo black metal a la Watain, met af en toe een blast beat. Daar kan ik er nog wel zeventien van noemen, zeg maar.

Toch ga ik Outlaw niet tot de grond affikken, de muziek an sich zit prima in elkaar, de mix is uitstekend, het visuele aspect is professioneel gemaakt en de lappen tekst wijzen op een goed doordacht concept. De band prijst trouwens de Here Satan in zijn Bijbelse versie. De jaarlijst gaan ze niet halen in mijn geval, maar laat je alsjeblieft dat niet weerhouden om een luisterbeurt te geven aan dit internationale gezelschap, uit Brazilië.

Score:

75/100

Label:

AOP Records, 2023

Tracklisting:

  1. Bliss of Soul
  2. To Burn This World and Dissolve The Flesh
  3. Beyond The Realms of God
  4. The Unending Night
  5. Everything That Becomes Nothing
  6. The Serpent’s Chant
  7. Reaching Beyond Assiah

Line-up:

  • A. – Bass
  • D. – Zang, gitaar
  • T. – Drums

Links: