Into The Grave richt festivalterrein opnieuw in

De line-up van Into The Grave 2019 is al een tijdje compleet, maar het was nog niet bekend hoe het festivalterrein er uit zou komen te zien met de toevoeging van een tweede podium. Vanwege de bouw van een houten gebouwtje (met een tribune) is er een stuk minder plek op het Oldehoofsterkerkhof. Daarom is besloten het hoofdpodium een kwartslag te draaien. Daardoor is de ingang verhuisd naar de andere kant van het plein, naast de Oldehove. Het tweede podium is op het Doeleplein, vlak naast het kerkhof. Voor de visueel ingestelden onder ons:

Hier een herinnering voor welke bands er tijdens het festival te zien zullen zijn:

[02-04-2019]

Voor de zondag van Into The Grave waren reeds de progressieve bands Opeth en Black Peaks geboekt, en vandaag wordt er hier nog een aan toegevoegd. Voor eenieder die de band gemist had tijdens Complexity Fest 2019 in Haarlem komt Klone naar Leeuwarden deze zomer!

[29-03-2019]

Black Peaks is de nieuwste bevestiging voor Into The Grave 2019. De Britse progressieve rockband zal samen met Opeth en Death Angel spelen op de festivalzondag die gratis bij te wonen is. De band is al goedgekeurd door Zware Metalen: het viertal wist te imponeren tijdens Groezrock Indoor 2018.

[27-03-2019]

Onlangs werden Soilwork en For I Am King aan de vrijdag en Crystal Lake aan de zaterdag van Into The Grave 2019 toegevoegd. Vandaag komt er op de zaterdag nog een extra band bij: God Dethroned. De Nederlandse blackened deathmetalband interviewden we vorige zomer nog over de huidige staat van de band. Vrijdag zal nog een band aangekondigd worden die zich op de zondag voegt bij Opeth en Death Angel.

[28-01-2019]

Nadat de derde festivaldag van Into The Grave 2019 aangekondigd is, heeft de organisatie besloten om nog een aantal bands te bevestigen. Lacuna Coil komt op de zaterdag en Death Angel komt op de gratis zondag. De dagverdeling is als volgt.

Vrijdag:

 • Anthrax
 • Hypocrisy
 • Sick Of It All
 • Prong

Zaterdag:

 • Powerwolf
 • Meshuggah
 • Testament
 • Queensryche
 • Battle Beast
 • Sacred Reich
 • Jinjer
 • Alien Weaponry
 • Crobot

Zondag:

 • Opeth
 • Death Angel

[24-01-2019]

Into The Grave zal in 2019 drie dagen gaan duren en zojuist is bekendgemaakt dat de zondag van het festival gratis zal zijn en dat proggigant Opeth de festivaldag af zal sluiten. Hoe dat in zijn werk zal gaan is als volgt: het terrein opent om 13:00 uur voor combitickethouders en om 14:00 uur voor iedereen zonder kaartje. Bezoekers mogen het plein op zolang er minder dan 6.500 mensen hen voor gingen. Als je zeker wil zijn van een plekje op het Oldehoofsterkerkhof is er de optie om voor twintig euro een zondagticket te kopen, waarmee je ook vroege entree krijgt. Slapers op de camping mogen gratis een extra nachtje blijven. Tevens is de dagindeling van de reeds aangekondigde bands in te zien op de website van Into The Grave.

[15-11-2018]

Er begint steeds meer duidelijk te worden over Into The Grave 2019. Onlangs leerden we dat het festival zoals vanouds op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden zal zijn. Vandaag leren we de eerste bands van het affiche:

De eerste vier bands behoren tot de ‘hoofdacts’ van het festival. Interessant is het feit dat het tweede podium voornamelijk gebruikt zal worden om de fans van hardcore en punk tevreden te stellen. Hier zal Sick Of It All dan ook afsluiten. Het is nog niet duidelijk of het festival twee of drie dagen duurt. Over een maand verwacht de organisatie hier meer duidelijkheid over te hebben. Wel is het zo dat kopers van een combiticket sowieso toegang zullen hebben tot alle festivaldagen. Kaartjes kunnen dus van Sinterklaas gevraagd gaan worden!

[08-11-2018]

Metalfestival Into the Grave blijft in Leeuwarden. Het had er alle schijn van dat het tweede outdoor metalfestival van Nederland zou vertrekken en er is zelfs gekeken naar andere locaties, maar de kogel is door de kerk. Into the Grave blijft op het Oldehoofsterkerkhof in de binnenstad van de Friese hoofdstad.

De gemeente Leeuwarden wilde het festival graag behouden voor de stad en in overleg met de organisatie is dat dus gelukt. Er komt zelfs een tweede podium, dat iets verderop een plek krijgt. Ook wordt er gekeken naar een derde festivaldag. De camping blijft op De Bult, bij het Rengerspark in Leeuwarden.

Links: