Grafschafter Metalfest heeft headliner

De organisatie van Grafschafter Metalfest heeft de headliner bekend gemaakt. Niemand minder dan Lik reist af naar Nordhorn op 9 maart.

Pas actief sinds 2014 denderen de Zweden gestaag door naar de top. Het laatste wapenfeit, Misanthropic Breed uit 2020, scoorde 86 punten op Zware Metalen en viel het op dat de heren, ondanks dat ze over een veel bewandeld lopen, alles behalve gekopieerd klinken…

[7-10-2023]:

In Kulturzentrum Alte Weberei in het Duitse Nordhorn, op een steenworpafstand van het Overijsselse Denekamp, vindt 9 maart een fijn metalfeestje plaats: Grafschafter Metalfest. De line-up is een fijne verzameling bands, de headliner wordt nog bekend worden gemaakt. 

Vanuit Nederland worden twee orkestjes afgevaardigd: het indrukwekkende Necrotesque, dat scoorde met debuut The Perpetuated Festering en eerder de EP The Necrotic Grotesque en het amusante Stoflik Omskot, dat debuutalbum Harksankjes Fan De Dea meeneemt. België stuurt Cathubodua naar Nordhorn, dat in 2016 voor het eerst van zich liet horen met de EP Opus I: Dawn. Hoogste op de lijst staat het woeste Duitse Knife, de organisatie heeft nóg een naam in petto maar die wordt later bekendgemaakt. Er is trouwens ook gedacht aan een afterparty: de coverband Thrash Attack.

De voorverkoop voor Grafshafter Metalfest 2024  is al begonnen

Links: