Doc’s Blackfest IV: Onheil toegevoegd

Volgend jaar februari is corona weer alleen dat Mexicaanse bier en is er alle gelegenheid om de vierde editie van Doc’s Blackfest te vieren. Zaterdag 20 februari is Willemeen in Arnhem de plaats van handeling en de line-up kent inmiddels zes bands. 

Nooit te beroerd om nèt buiten de gebaande paden te treden: Onheil schuift aan bij Doc’s Blackfest IV. Ooit begonnen als Godslastering, daarna als Svartalv, is de band sinds 1998 actief met de albums Razor (2009) en Storm is Coming (2014) als belangrijkste wapenfeiten.

Wat moeten we nog zeggen over de headliner van de IV-editie van Doc’s Blackfest? Grootheid Ancient Rites sluit de avond af. Door de Duivel zelf op aarde gespuwd in 1988 is de band nog immer actief. Van platen maken hoeft het inmiddels Vlaams/Nederlandse gezelschap het niet meer te hebben (drie deze eeuw), maar live zijn de mannen nog immer ongeëvenaard, zoals bleek tijdens de tweede editie van dit zwartgeblakerd feestje.

[9-9-2020]:

Celebrate life, Worship death, Hail Hellevaerder! Uit Heerhugowaard meldt zich volgend jaar een drietal met een tot nu toe beperkte discografie: de demo’s Aan de Aarde teruggegeven en Krijgers en de single Gehekeld. Maar de eerste echter plaat komt eraan! Hellevaerder is hard en snel, met gemene melodieën en haat. Een schreeuwende vrouw achter de microfoon, door merg en been gaande. Hoe je ook in het leven staat: vier het, maar aanbid de dood.

[8-9-2020]:

Foutje in de planning: Misanthropia staat 20 februari op de planken met 08 en kan dus niet present zijn in Arnhem. Maar niet getreurd! Er zijn nieuwe namen voor Doc’s Duistere Feestje:

Evil Oath debuteerde alweer in 2014 met Anno. 1666, waarvan nog steeds niet helemaal duidelijk is of het nou een full-length is of een EP. Satan is er in ieder geval blij mee. Live is de band in ieder geval een smaakmaker. Oh, en als zanger/gitarist M.C. Abagor u bekend voorkomt, dan kan dat: hij grunt in DunkelNacht, en Saille en was eerder actief in Morvigor en Yaotzin.

Cirith Gorgor behoeft geen introductie. Als sinds 1996 wordt de wereld vamuit Limburg bestookt met kwaadaardige black metal, inmiddels al zeven platen lang. Het laatste album Sovereign was daar weer een sprekend voorbeeld van. De band leek even on hold te gaan, maar dat geldt deze tijden feitelijk voor heel veel orkestjes. De laatste keer dat we de mannen zagen schoten de superlatieven in ieder geval te kort.

[3-9-2020]:

Melodic blackmetalband Misanthropia is toegevoegd aan de line-up van Doc’s Blackfest. De ervaren band (drie albums op zak) brengt zijn muziek graag bombastisch en is daarmee een graag geziene gast op verschillende podia in Nederland.

i03
[1-9-2020]:

Uit Grevenbicht, Limburg, komt het beste wat het dorp te bieden heeft: pure demonic blackened death metal battalion Daemonos. Na de EP’s Primogenitus Daemonium pt. 1 “Infernum in Terra” en Asger the Collector, wordt er momenteel hard gewerkt aan de debuutplaat, waar volgend jaar dus wellicht al wat van te horen is.

De kaartverkoop voor Doc’s Blackfest IV is begonnen.

Links: