Radioshow | Dood & Verderf: Oktober | Zware Metalen

Zwart. Dat is de kleur van metal. Toch? Niet als het aan Alma Alizadeh ligt, deathmetal-frontvrouw van For I Am King. In Dood & Verderf vertelt Alma hoe zij – als vrouw, Iraanse, roze-corpsepaint-liefhebber en Japan-fan – in de scene precies is wie ze wil zijn. Met als bonus het beste idee ooit voor een blackmetalfestival voor kinderen in Ahoy. Arigato!

Presentator Inge Janse werd afgelopen zomer omvergeblazen door Alma en For I Am King dat begin dit jaar het sterke album Crown uitbracht. Enerzijds omdat deze metal- en deathcore-band absurd strak speelt en energie geeft, anderzijds omdat frontvrouw Alma Alizadeh een unicum in het genre is. Vrouw, quirky, Iraans, grappig, ontwapenend: zij is alles wat metal niet is.

Precies die Alma is vandaag te gast in Dood & Verderf. Als frontvrouw van For I Am King draait ze al tien jaar mee in een bijna volledig door witte mannen gedomineerde scene, met drie albums, meer dan 300 optredens, en performances op onder meer Wacken Open Air, Metal Days en Jera On Air. Alma kan daarom als de beste vertellen over hoe het is om vrouw te zijn in de metalscene.

Traditiegetrouw draagt de gast zelf een aantal nummers aan in deze radioshow met aansluitend een (passend) verhaal, maar eveneens traditiegetrouw doet ook Zware Metalen weer een passende duit in de zak:

Symptons Of Survival is het nieuwe album van het Amerikaanse Dying Wish. Het moet nog verschijnen, maar met de eerste singles weten we al dat dit niet meer mis kan gaan.

De band levert een rechtstreekse ode aan 2000’s metalcore in het straatje van onder andere Killswitch Engage en As I Lay Dying. Naast het heerlijk gitaarwerk is het geheime wapen – vandaar deze tip – de gevarieerde zang van frontdame Emma Boster. De venijnigheid in haar stem komt écht binnen, is overtuigend en vangt het gemis van Candace Kucsulain van Walls Of Jericho in alle opzichten goed op. Absoluut een aanrader dus!

Lees de recensie van Dying Wish – Fragments Of A Bitter Memory

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

Links: