No Sleep Metalfest in Westervoort: van een doorgetrokken toilet tot Duitse heavy metal

‘Zalencentrum Wieleman in Westervoort, onder de rook van Arnhem, is uitermate geschikt als feestlocatie en richt zich met name op het verzorgen van besloten feesten en partijen. Of het nu gaat om een verjaardag, bruiloft, jubileum, bedrijfsfeest, receptie, diner, caféfeest of high tea: wij staan garant voor een vlekkeloze uitvoering, gastvrije en professionele bediening en vooral heerlijk eten. We beschikken over sfeervolle ingerichte zalen waar u en uw gezelschap kunnen genieten van een gezellige en prettige ambiance. Zalencentrum Wieleman denkt graag met u mee over speciale wensen om er gezamenlijk een spetterend feest van te maken!’

Lovende woorden van de eigen organisatie over het zalencentrum in de qua oppervlakte kleinste gemeente van Nederland. 6 mei is de locatie het decor voor het beste feest dat je kunt bedenken: een metalfestival! 

Tien bands komen zich melden tussen 16:00 en 00:00 uur en zij verdelen zich over twee podia. De melodiuze deathmetalband Facing the Madness is de opener op Stage 1, Bullshit Generator doet dat op Stage 2. Verwacht geen vrolijke flierefluitende deuntjes van dit gezelschap, maar muziek die klinkt naar een doorgetrokken toilet. Ten Ton John levert thrashy metal met groovende riffs, het kakelverse Written in Blood en Nephylim gooien het dan weer over de deathmetalboeg. Bij Zware Metalen waren we erg onder de indruk van het debuut van die laatste bands.

An Evening With Knives neemt even gas terug, ongetwijfeld ook met werk van het tweede album Sense of Gravity. Fractured Insanity gaat er weer vol op met technische brutal death metal. Laatste plaat Massive Human Failure sloeg in als een sloopkogel. Typhus uit Griekenland start de speed/thrashmotor maar eens op en daarna rolt de rode loper uit voor Macbeth. De historie van de klassieke Duitse heavymetalband gaat terug tot 1985. De death/doomers van Bloodofjupiter sluit het metalen feestje af op Stage 2 en dit is inderdaad de band van mede-oprichter van Opeth, zanger David Isberg.

Koop nog snel een kaartje!

Links: