Doc’s Metal Cruise gaat weer varen

De poldervariant van 70.000 Tons of Metal, Doc’s Metal Cruise, vaart weer uit. Zaterdag worden de wateren rondom ‘s-Hertogenbosch onveilig gemaakt met acht brute bands en volop eten en drinken.

De landrotten worden om 13.25 uur verwelkomt met Dauthuz, jonge deathmetalband vol ervaren rotten. Vorig jaar zag de lekkere debuutplaat Destined for Death het licht en sindsdien wordt menig podium onveilig gemaakt. Het optreden op Stonehenge liep afgelopen zomer wat spaak door een slecht geluid, in P60 stond er eerder een band vol bravoure.

Moderne metalband 3rd Machine loopt al wat langer rond, al verscheen debuut Quantified Self pas in 2016. Frontman John Ruiter is dan ook een drukbezet man als booker, tourmanager en teamleader bij muziekzaal Q-Factory in Amsterdam.

Geen plaatwerk voor Rotten Remains, maar deze band specialiseert zich dan ook in het coveren van het betere deathmetalwerk uit de jaren ’80 en ’90. Reken op werk van bands als Dismember en Death. Maar dan natuurlijk beter.

Icons of Brutality kwam al in 2013 de deathmetalwereld binnen donderen, maar na het verschijnen van het uitstekende Between Glory and Despair werd het wat studiowerk betreft wat stil rond de band uit Drenthe. Maar in augustus verscheen in eigen beheer de EP Doctrines of Deceit om te laten zien dat er nog wel degelijk leven in de band zit.

Uit Mol komt Exoto de gehoororganen op het water teisteren. Deze mannen zijn al aan hun derde jeugd bezig en leverden eerder dit jaar met Absolution in Death een prima EP af. En dat is mooi, want in 2014 treurden we nog over het einde van het tweede leven van Exoto, toen Beyond the Depths of Hate verscheen. En… schreven we toen iets over ‘beste deathmetalband van België…?’.

Het enige wapenfeit van Procreation stamt uit 2014. Ghostwood werd echter in 2016 opnieuw uitgegeven. Terecht, zo concludeerde Zware Metalen toen. Deze zomer stonden de Zwollenaren nog op Metal Days en Pitfest én wordt er in de studio inmiddels gewerkt aan de langverwachte nieuwe plaat.

Thrashmetal/hardcoregezelschap Disabuse is de headliner van de tweede editie van Doc’s Metal Cruise. Vorig jaar hadden de Winterswijkers nog een lp-presentatie zonder lp, inmiddels is Death Machines gewoon op vinyl te bestellen. Vorig jaar lieten de mannen op Pitfest nog zien prima uit de voeten te kunnen op een podium, nadat dat een jaar eerder op Stonehenge ook al het geval was. En een jaar daarvoor in Rijssen.

De afterparty op de boot vindt gewoon op de boot plaats. Met de partygrind van Kaasschaaf: het resultaat van een mix van grind, grove en gore, met een partygarantie van 100 procent. Lekkere ongein, bijvoorbeeld van Obesitatas, dat in 2017 in ‘eigen begoor’ werd uitgepoept.

Bekijk ons fotoverslag van de eerste Doc’s Metal Cruise.

Links: