Dauthuz – Destined for Death

De Nederlandse bodem is vruchtbare grond voor death metal, want met Dauthuz meldt zich een nieuwe strijder aan het front. In 2016 zag een veelbelovende EP het levenslicht, eind 2017 verscheen debuutplaat Destined for Death. In de tussentijd heeft de band een belangrijke bezettingswijzigingen ondergaan. Brulboei Robbe Kok is vervanger door brulboei Manoloxx en daarmee is de bandsound verlegd van iets minder smerig en bruut naar meer traditionele old school death metal.

Hoewel Manoloxx letterlijk en figuurlijk geen kleine jongen is (in de jaren ’90 voerde hij legendarische bands als Consolation en Unlord aan), beviel de smerigheid onder Kok mij iets meer. Maar hé, gedane zaken nemen geen keer en Dauthuz doet het met een nieuwe zanger en levert een lekkere plaat af. Niet zo gek ook, want in dit orkest treffen we verder gitarist Dennis Jak aan, die de gehoororganen eerder ook al teisterde met Consolation en Unlord. En Nembrionic. En Nembrionic Hammerdeath.

Ervaring genoeg dus en dat is goed te horen op Destined for Death, dat met het titelnummer gelijk binnen komt vallen en zowel het tempo als de kwaliteit er vervolgens lekker in houdt. Hoogtepuntje van het album is Dying Breed, waarin schreeuwkoningin Marloes Voskuil van Izegrim meedoet, maar ook Killing in the Woods mag er zijn. Of het heerlijke Tormentor. Of de beukende afsluiter Warmaster. Het maakt ook niet uit, Dauthuz haalt over de hele linie een hele ruime voldoende. Iets nieuws ga je op Destined for Death niet ontdekken, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het is gewoon lekker. Liefhebbers van het rochelgenre weten wat hen te doen staat.

Score:

85/100

Label:

WormHoleDeath, 2017

Tracklisting:

 1. Destined for Death
 2. The Hunt
 3. Dying Breed
 4. Made in Blood
 5. Honoured to Serve
 6. Killing in the Woods
 7. Killing in the Woods (Reprise(
 8. Torementor
 9. Deep Inside Your Soul
 10. Warmaster

Line-up:

 • Manoloxx – Vocalen
 • Dennis Jak – Gitaar
 • Hans Bijland – Gitaar
 • Tim Roeper – Bas
 • Melle Kramer – Drums

Links: