Into The Grave 2020 laat weer van zich horen

In het nieuwe jaar blijft Into The Grave ook gewoon aankondigingen doen voor haar aankomende festival. Daarom is vandaag Orange Goblin toegevoegd aan de line-up van vrijdag 7 augustus. De band zal op het hoofdpodium spelen.

[18-12-2019]

Into The Grave blijft met hoofdacts strooien. Vandaag zijn we te weten gekomen dat de legendarische deathmetalband Obituary de Noise Stage (het tweede podium van het festival) af zal sluiten op zaterdag 8 augustus. De weekendpassen à 79 euro zijn inmiddels in de verkoop. Vrijdag- en zondagtickets kosten 39 euro, zaterdagpassen 49 euro.

[17-12-2019]

Negen bands staan centraal in de meest recente aankondiging van Into The Grave: Static-X, Borknagar, Soen, Despised Icon, D.R.I., Sinister, Izegrim, Burning Witches en Svalbard. Vooral het optreden van Izegrim is speciaal, want het zal het afscheidsoptreden van de band zijn.

[26-11-2019]

Vorige week werd Alestorm aangekondigd als zaterdagafsluiter van Into The Grave 2020, vandaag wordt de co-headliner van de zondag bekend gemaakt: Venom (die van Cronos). De band bracht eerder dit jaar nog het album Storm The Gates uit.

[20-11-2019]

Het is alweer een tijdje geleden dat Alestorm een nieuw album uitbracht (No Grave But The Sea is inmiddels ruim twee jaar oud), maar toch is de piratenband de zaterdagafsluiter van Into The Grave 2020. Zanger Christopher Bowes speelt er namelijk eerder die dag al met Gloryhammer, dus een optreden van Alestorm kan er ook nog wel bij!

[12-11-2019]

Er stond met Havok en Revocation al wat thrash metal op het affiche van Into The Grave 2020, maar vandaag wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Destruction, Exhorder en M.O.D. zijn zojuist namelijk bevestigd voor het festival in Leeuwarden. Naar verluid heeft M.O.D.-bandleider Billy Milano beloofd ook een aantal krakers van S.O.D. te zullen spelen. Afkomen dus!

[25-10-2019]

Into the Grave heeft de eerste namen bekendgemaakt die volgend jaar 7, 8 en 9 augustus de hoofdstad van Friesland zullen aandoen. Verspreid over verschillende podia in Leeuwarden zit er voor ieder wat wils bij: thrash, black, death, meer gangbare metalen en… de geniale gek Devin Townsend. Maar ook Clutch en Paradise Lost komen langs. En dan is er ook nog gewoon folk/vikingmetal uit het nabij gelegen Dokkum van Baldrs Draumar.

Samengevat in een afbeelding ziet dat er als volgt uit:

Leuk weetje: Devin Townsend was in 2011 de eerste headliner van Into the Grave, dat dus volgend jaar een jubileum viert. De weekendpassen à 79 euro zijn inmiddels in de verkoop.

Lees nog even ons verslag van dag 1, dag 2 en dag 3 van Into the Grave 2019.

Links: