Exclusieve Europese première: Graceless – Where Vultures Know Your Name

Zware Metalen presenteert met trots de Europese première van de stream van het nieuwe album van old-school death/doommetalband Graceless. Where Vultures Know Your Name is vanaf nu, vrijdag 27 maart, beschikbaar, maar je hoort ‘m het eerst bij Zware Metalen.

Graceless werd in juli 2016 opgericht in Leiden door Remco Kreft, vooral bekend als gitarist van Soulburn. De band is ontstaan uit de as van Nailgun Masssacre en Xenomorph en brengt een primitieve dark deathmetalsound die is geïnspireerd op bands als Bolt Thrower, Obituary, Morbid Angel, Autopsy, Coffins, Asphyx, Paradise Lost en Black Sabbath.

In 2017 sloten de mannen een deal met Raw Skull Recordz voor hun debuutalbum Shadowlands, dat in december 2017 uitkwam. Het leverde volop positieve feedback en steun in de underground scene op en de band speelde menig podium in Nederland en Duitsland aan gort.

In 2019 dook de band de studio in en nam een serie nieuwe nummers op. Vier daarvan vonden hun weg naar een geweldige split met de Russische vrienden van Grond die ook werd uitgebracht door Raw Skull Recordz en in een oogwenk uitverkocht was.

En nu, 27 maart 2020, wordt het nieuwe album Where Vultures Know Your Name op de wereld afgevuurd en is het niet de vraag of, maar wanneer Graceless het coronavirus naar de eeuwige jachtvelden gaat spelen…

Where Vultures Know Your Name is te verkrijgen op cd en gelimiteerd op vinyl.

Links: