Ohrenfeindt – Das Geld Liegt Auf Der Straβe

De Duitsers van Ohrenfeindt werden slechts eenmaal eerder op Zware Metalen besproken. Daarin waren de AC/DC-referenties niet van de lucht. Na die recensie ben ik ik het Duitse trio uit het oog verloren. Of Das Geld Liegt Auf Der Straβe een terugkeer is naar de roots of dat ze, naar het Australische voorbeeld, keurig om de zoveel jaar een album uitbrengen welke in het verlengde ligt van vorig werk, weet ik dus niet. Feit is wel dat Ohrenfeindt op dit album nog meer als AC/DC is gaan klinken.

Met een minimale bezetting haalt de band er het meest maximale uit. Het kan echter niet verhullen dat de nummers wat simpel overkomen, mede omdat Ohrenfeindt vasthoudt aan het couplet-refrein stramien. Het wat hese stemgeluid van Laut completeert het vette gitaargeluid, de ronkende basgitaar en de doeltreffende drums. Het betekent ook dat de nummers weinig eigenheid hebben en onderling uitwisselbaar zijn.

De muziek wordt pakkend gebracht en bevat, in zowel het gitaarwerk als op vocaal gebied, voldoende melodie. Grootste probleem van dit album is dat we het allemaal al eens eerder hebben gehoord. Ohrenfeindt heeft met Das Geld Liegt Auf Der Straβe een album afgeleverd dat perfect past in de catalogus van de band, maar weinig toevoegt aan het genre op zich. Slecht is het niet maar eenheidsworst blijft nu eenmaal smaken naar worst.

Score:

70/100

Label:

Metalville, 2020

Tracklisting:

 1. Das Geld Liegt Auf Der Straβe
 2. Du Brauchst Rock
 3. Die Muse Ist Im Urlaub
 4. Sänger In ‘ner Rock ‘n’ Roll Band
 5. Ich Kümmer Mich Drum
 6. Mona Lisa
 7. Hektik
 8. Motorcross Im Treppenhaus
 9. Willst Du Mit Mir Gehen
 10. So Nicht (Live Im Gruenspan)
 11. Schlaflied

Line-up:

 • Chris Laut – Zang, basgitaar
 • Keule Rockt – Gitaar
 • Andi Rohde – Drums

Links: