Zware Metalen Millenniumlijst: de laatste dagen

Nog maar een paar dagen kan er gestemd worden op de Zware Metalen Millenniumlijst. Breng je stem uit als je dat nog niet hebt gedaan, alleen zo weten we begin volgende maand wat de beste platen van de laaste twintig jaar zijn. 

Algleymi van Misþyrming, I Loved You At Your Darkest van Behemoth, Amenra‘s Mass VI en Värähtelijä van Oranssi Pazuzu. Het zijn de winnaars van de laatste vier edities van de Zware Metalen Jaarlijst. Elk jaar bepalen de lezers de vijftig beste platen van het jaar. Omdat Zware Metalen dit jaar twintig jaar bestaat, doen we dit jaar iets geks, spannends en uitdagends. We gaan op zoek naar de beste twintig platen van de laatste twintig jaar.

Wordt het Feel the Misery van My Dying Bride? Yob met Clearing the Path to Ascend? Of toch CarcassSurgical Steele? En wat te denken van Serpent Semon van Marduk? Het waren de winnaars van de Jaarlijsten van 2015 terug naar 2012. Welke albums hebben de tand des tijds overleefd en komen nog regelmatig langs op een afspeelapparaat van voorkeur? Is het Redemption at the Puritan’s Hand van Primordial, de winnaar van 2011? Of Enslaved‘s Axioma Ethica Odini uit 2010? En Köld van Sólstafir, de beste plaat van 2009 dan? Beter dan de winnaar van 2008: Vertebrae van – alweer – Enslaved?

Hoe werkt het?
Om het verwerken van de inzendingen zo efficiënt mogelijk te doen, werken we met Google Docs. We hebben een selectie gemaakt van de te kiezen albums: tien per jaar. Dit is de top 10 van de Zware Metalen Jaarlijst vanaf 2004. Voor de eerste vier jaar hebben we zelf een selectie gemaakt. Selecteer minimaal tien en maximaal twintig platen uit de hele lijst. Er hoeft dus niet per jaar een album te worden geselecteerd. Druk op verzenden en klaar! Deelnemen kan tot en met 31 oktober.

Ga naar de Millenniumlijst en maak je keuze!

Ga je voor To the Nameless Dead van Primordial, de winnaar van 2007? Of toch de winnaar van het jaar ervoor, Now, Diabolical van Satyricon? En hoe vaak komt Ghost Reveries van Opeth nog voorbij, de winnaar van 2005? En Demigod van Behemoth, dat in 2004 won?