Misþyrming – Algleymi

Hoe start je een orgie? Misschien niet een standaard vraag op een metal-forum. Toch ben ik bereid je wat tips te geven. Even voor de duidelijkheid, allemaal ‘van horen zeggen’ wel te verstaan. Je kan je, al dan niet met je partner, opsluiten in een parenclub en je volledig laten gaan. Je kan zelf een wild feest organiseren en uitnodigen wie je wil. Je kan ook de nieuwe plaat van Misþyrming opzetten. De ene orgie is dan natuurlijk de andere niet. Nu, volgens mij is het eindresultaat hetzelfde. Je bent leeg, en afgepeigerd of je hebt nog wat ‘jus’ over en je wil nog een rondje.

De IJslandse vrienden van Misþyrming leveren hun laatste plaat aan via het mysterieuze Norma Evangelium Diaboli label. In deze kwaliteitsstal verblijven naast bovengenoemde IJslanders ook nog bands als Antaeus, Deathspell Omega, Teitanblood en anderen. Zeker allemaal het checken waard.

Deze nieuwe plaat, Algleymi, start onmiddellijk met het fantastische Orgia. En zo heb je voor jezelf een blackmetalorgie op gang gebracht, want dat is het. Dit nummer start met een mega-melodische riff die alles en iedereen in meerdere stukken splijt! Snel, accuraat en precies worden de drumvellen bewerkt en de typische zanglijnen plakken alles nog wat harder aan elkaar. En zo wordt de toon meteen gezet. Deze meesterlijke interactie zal het hele album niet verdwijnen. Iele, messcherpe gitaarlijnen schrijven het verhaal, open akkoorden vullen de hoekjes en kantjes op. De bas en drum plamuren alles vakkundig in de juiste balans, jammer wel van die sound van de basdrums. Och ja, tijdens een orgie zit er ook altijd wel een moment van slapte ergens. Allemaal van horen zeggen, natuurlijk.

Je valt van de ene verbazing in de andere met deze plaat, luister zo maar eens naar de funky break naar het einde toe van het nummer Með Svipur á Lofti. En zo kan ik je het ene na het ander hoogtepunt verklappen. Niet allemaal natuurlijk, anders heb je er zelf geen ene ruk meer aan. Misschien nog eentje. Stop niet met luisteren na Hælið, het wordt alleen nog maar beter en geiler!

Man, man wat een knalplaat, je bereikt het ene na het andere hoogtepunt. Mensen die denken één hoogtepunt is meer dan genoeg, zijn pussies en watjes! Nog eens afspelen! Nog een rondje!

Score:

95/100

Label:

Norma Evangelium Diaboli, 2019

Tracklisting:

  1. Orgia
  2. Með Svipur á Lofti
  3. Ísland, Steingelda Krummaskuð
  4. Hælið
  5. Og er Haustið Líður Undir Lok
  6. Allt Sem Eitt Sinn Blómstraði
  7. Alsæla
  8. Algleymi

Line-up:

• D.G. – Zang, gitaar, keyboards
• H.R.H – Drum
• G.E. – Bas, zang
• T.I. – Gitaar, zang

Links:

• Misþyrming Facebook
Norma Evangelium Diaboli