Radioshow | Dood & Verderf met Baroeg-directeur Leon van Rijnsbergen

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, is na een verplichte coronapauze weer terug. En wel met een nieuw format! Radiomaker Inge Janse hoeft het niet meer alleen te doen, want hij wordt telkens vergezeld door een gast. In deze oktoberaflevering is de eer aan Leon van Rijnsbergen, directeur van het door ons aller geliefde Baroeg te Rotterdam.

Samen staan de heren stil bij het effect van corona op het poppodium, maar gelukkig hebben ze het ook over gezelligere dingen. Zoals muziek, bijvoorbeeld. Het uurtje speelplezier gaat van Atari Teenage Riot naar Thanatos, Ross The Boss en Stake. Zware Metalen mocht ook een plaat naar voren schuiven. Dat werd Iron Discipline van Carnation – zo’n typische lokale band die je gewoon in de Baroeg moet zien. Onze redacteur Maarten Ondersteijn prees het nieuwe album Where Death Lies als volgt:

“Where Death Lies staat als een huis met het kenmerkende en logge HM-2 gitaargeluid en de vlotte acceleraties in tempo. De death metal beukt, duwt en het trekt, maar is nergens overdreven uit balans. De Belgen bouwen op indrukwekkende wijze verder op het stabiele fundament dat met Chapel Of Abhorrence is gelegd. Er is vooral op het gebied van songwriting en instrumentbeheersing hoorbaar progressie geboekt. De landgenoten van Aborted mogen weliswaar een brutere en technischere variant maken van death metal, met prestaties zoals deze zet Carnation de achtervolging in. Het touren heeft de band goed gedaan en het zal mij verbazen als we Where Death Lies niet in menig jaarlijst terug zullen zien.”

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier. Vergeet trouwens niet dat Inge op 18 oktober weer een metalbingo organiseert, te volgen via Twitch!

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: