Welicoruss geeft nooit op en doet Zwolle aan

De van oorsprong Russische symphonic blackmetalband Welicoruss is eigenlijk constant onderweg. Niet zo gek ook want bandleider Alexey Boganov heeft jarenlang vanuit Siberië geploeterd om een band op de been te houden. Pas na een verhuizing naar Praag vond de Welicoruss de weg omhoog. Die weg leidt 25 november naar Hedon in Zwolle voor een gratis (!) concert. 

“In Siberië vond ik niet de juiste mensen die (net als ik) bereid waren om alles voor de muziek te geven. Het kostte me teveel moeite om de andere bandleden te motiveren. Het was niet moeilijk om een band te beginnen, wel om bij elkaar te blijven. Ik heb jarenlang alles van mezelf in Welicoruss gestopt. Toen een van de bandleden weer eens aangaf er geen zin meer in te hebben, dacht ik: “Fuck you!” en ben naar Europa verhuisd. Niemand geloofde erin dat ik succesvol zou kunnen zijn. Ondanks het feit dat ik geen vertrouwen kreeg, ben ik doorgegaan en nu hebben we eindelijk dit album opgenomen en uitgebracht.”

Zware Metalen sprak bandleider Alexey Boganov in 2016 na toen ook al een optreden in Hedon. ‘Dit album’ was Аз есмь. In 2020 verscheen Siberian Heathen Horde – inderdaad: het eerste in het Engels – dat met een dikke voldoende prima smaakte: professionele aanpak en sterk geschreven nummers: “Deze ongure bende speelt bombastische, atmosferische metal gebouwd op een fundament van black metal opgesmukt met pagan-klanken en hier en daar wat knipoogjes naar heavy metal. Ruwe vocalen worden afgewisseld met cleane zangpartijen. Ook de podiumpresentatie van deze kerels is goed doordacht en brengt net dat beetje extra. Zo heb ik de band enkele jaren geleden al eens live mogen bewonderen in Oostende en weet zodoende: die frontman, Alexey Boganov, is een impressionant figuur.”

Het impressionant figuur staat zaterdag 25 november op de planken van Hedon in Zwolle, met het Tsjechische Innersphere als gasten. Toegang is – echt waar! – GRATIS!

Link: