Verborgen juweel Bongzilla doet Gebr. De Nobel aan

In 2015 ging bij de liefhebber van stoner/slugdemetal de vlag uit: Bongzilla kondigde zijn comeback aan! De mannen uit Madison, Wisconsin, Verenigde Staten deden al sinds 1996 de harten van cannabisliefhebbers smelten, maar stopten er in 2009 mee. De terugkeer werd vorig jaar definitief voltooid met album Weedconsin. Zaterdag 23 april staan de mannen in Gebr. De Nobel in Leiden.

‘Stonerdoom van de bovenste plank’, schreven we vorig jaar in de recensie van Weedconsin, dat ook nog een hele degelijke score in de ZM Jaarlijst haalde. En onze redacteur is nog aan het bijkomen van het concert dat de mannen in 2018 in de Utrechtse Helling gaven. Voor de doorsnee bezoeker werd het teveel, de liefhebber kreeg echter tachtig minuten lang heerlijke pijplurkende muziek voorgeschoteld. Een jaar eerder, op Roadburn in Tilburg, was het ook al genieten geblazen voor wie er voor openstond.

De heren Muleboy (zang/gitaar/bas), Spanky (gitaar) en Magma (drums) hebben dus een reputatie om waar te maken: die van verborgen juweel die zich alleen openbaart aan wie ernaar zoekt. Om het zoeken te vergemakkelijken: zaterdag staat Bongzilla in Gebr. De Nobel in Leiden met het ook al bepaald niet kinderachtige Komatsu in het het voorprogramma. En goed nieuws: er zijn nog kaarten! En coffeeshops!

 

Links: