Radioshow | Dood & Verderf: September

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, is klaar voor haar derde seizoen! In de aflevering van september 2019 hoor je alles over de doorgedraaide synthwave van GosT, de eenzame metalcore van Une Misère, Chapel Of Disease in de V11/Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Voor onze maandelijkse tip hebben we gekozen voor comfortmuziek die altijd aanslaat. Memoriam, de Britse supergroep, heeft met Requiem For Mankind namelijk weer een uitstekend old-school deathmetalplaat afgeleverd. Wij laten er het openingsnummer Shell Shock van draaien en verwijzen naar de recensie van Michiel Hoogkamer:

Beoordelen we derde plaat Requiem For Mankind als zodanig en dus op zijn eigen merites, dan moeten we concluderen dat het een bijzonder relaxte deathmetalplaat is. Ja, dat bestaat en het bevalt me prima. Memoriam doet niet ingewikkeld, maar geeft gewoon in elk nummer een sterke riff de hoofdrol en laat die het werk doen. Daarbij is sfeer belangrijker dan techniek en tempo ondergeschikt aan duistere emotie. Ik snap ook wel dat er deathmetalfans zullen zijn van wie het allemaal wat compromislozer, technischer, vernieuwender of sneller mag, maar daar is Memoriam gewoon de band niet naar. En dat is voor een keer helemaal niet erg. Sterker nog, ik heb het album al dagen op repeat staan!”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: