Machtige metal uit de underground in Brussels Magasin 4

De Brusselse alternatieve concertzaal Magasin 4 heeft aan het einde van de maand een prachtig affiche met bands rechtstreeks uit de underground op het programma staan. 27 augustus melden zich: Vortex of End, Bones, Terrifiant, Sacrifizer, Dikasterion en Witchfukker. Een voortuitblik.

Witchfukker maakt naar eigen zeggen ‘horrid deathrash reigning form the cavernous depths of the underground’. Voor de heren The Witchfukker (vocalen, gitaar, bas) en The Mütilator (drums) is dat ergens in (Nederlands) Limburg. Tot nu toe zijn er alleen nog maar een aantal demo’s uitgebracht door de heren, maar ook… een video, met opnames uit de oefenruimte. Op VHS. In oplage 18 stuks. Zei er iemand underground?

De heren van Dikasterion zien het leven ook niet snel van de lollige kant. De enige demo van het gezelschap tot nu toe, werd lovend ontvangen op de burelen van Zware Metalen, in 2019 zag een EP het levenslicht. Of er al gewerkt wordt aan nieuw materiaal is niet bekend, want Dikasterion gaat door het leven zonder Facebookpagina. Een reden temeer om 27 augustus een kijkje te nemen.

Zowel in Duitsland als Frankrijk teistert een Sacrifizer de gehoororganen, in Brussel melden zich de Fransen, verantwoordelijk voor een fijne pot zwartgeblakerde speedmetal. Debuutplaat Le diamant de Lucifer is net uit, Zware Metalen besprak in 2019 debuut-EP La Mort Triomphante en zette het weg als het resultaat wanneer je Judas Priest, Terrorhammer en Nocturnal Breed in de blender gooit. Niks mis mee dus. Sacrifizer is trouwens onderdeel van de stal van Osmose Productions, zoals dat dan hoort.

De lokalo’s van Terrifiant komen hun heavy/speedmetal laten horen, waarbij zanger Lord TerrifianT voor de tweede keer op het podium zal staan. Althans, staan… hij is ook de drummer van Dikasterion, zal heet hij daar Pz. Kpfw. De Lord is overigens het enig overgebleven lid van Terrifiant dat begin 2020 de gelijknamige debuutplaat uitbracht. In april stond hij met zijn nieuwe agents of terror ook al in Magasin 4 om dood en verderf te zaaien.

Bones reist vanuit Antwerpen naar de hoofdstad van België om death metal te spelen. Na twee demo’s en twee EP’s verschijnt in september debuutplaat Sombre Opulence in verschillende formaten. Het kwartet timmert dus aardig aan de weg en heeft op weg naar meer Magasin 4 al eerder aangedaan. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

De meest ervaren band van de dag sluit het undergroundfeestje af. Vortex of End braakte al vier albums vol zwartgeblakerde death uit, waarbij voorlaatste Ardens Fvror in 2019 goed scoorde bij Zware Metalen. Reviewer Clemens Schaap vond de muziek van de band net zo geniaal, maniakaal en ziekelijk als die van landgenoten Peste Noire. Deze Psrijzenaars hebben overigens ook trouw gezworen aan Osmose Productions. Om met de titel van het tweede album af te sluiten: In Satan and Plutonium We Trust!

Er zijn nog kaarten voor het feestje uit de hel in Magasin 4. Stuur daarvoor een e-mail.

Links: