Sacrifizer – La Mort Triomphante

Cult, meestal betekent dat simpelweg: “We hadden geen geld voor een deftige productie, en daarom klinken we net als vroeger, omdat ze toen ook geen geld hadden voor deftige producties”. Het Franse Sacrifizer maakt 100% cult speed metal, dus dan weet je hoe laat het is. Hoe laat het is? Tijd om je battlevest uit de kast te halen en je nekspieren te strekken.

Gooi Judas Priest, Terrorhammer en wat blackened thrash van Nocturnal Breed in een blender, en ga 30 à 40 jaar terug in de tijd. Het eindproduct dat daaruit komt heet La Mort Triomphante. In 2018 werd een eerste demo, Night of the Razors, uitgebracht. De band speelt nog steeds los ingespeelde speed metal met gilletjes, zwarte riffs en thrashy drumwerk. Een lekker ouderwets geluid, maar wel helder genoeg geproduceerd om niet voor een garageopname door te hoeven gaan. Dit album is een samenvoeging van een eerder uitgebrachte EP, een nieuw nummer (Morbid Envenomation) en de eerste demo.

Een brandend haardvuur met gitaartokkels manifesteert zich als de opening. De band stapt daarna het graf van Nosferatu binnen op The Grave of Nosferatu. De akkoordenprogressies zijn verre van spannend, maar het rock en rollt wel flink hard. Het thrashy drumwerk klinkt als een echt drumstel. Dit is speed metal van de categorie ‘plug and play’. Profane, Morbid, Grave, Leather, dat zijn het soort termen waarvan de band zich bedient. Massacrator (Midnight Ripping) en La Morte Triomphante zijn de twee nummers die je bij gaan blijven. Eerstgenoemde start met een riffje en een dikke gitaarslide waarna er gethrasht wordt. Het is allemaal niets nieuws onder de zon. De songwriting is wat elementair, en de riffs zijn niet bovengemiddeld te noemen. Desondanks kan het er allemaal wel mee door, zolang je beseft dat het doel is om ondergronds te klinken, alsof het 1980 is.

Uit de ondergrond komt dit Franse gezelschap dus een voorspelbaar werk afleveren. La Mort Triomphante is minstens zo goed als wat er door de band genomen wordt uitgebracht in dit genre. Wat de band doet is wat gedateerd, maar het is relaxed uitgevoerd en de individuele kwaliteiten zijn aanwezig. Iets meer eigen gezicht zou de band goed doen.

Label:

Dying Victims Productions, 2019

Tracklisting:

1. Winds of Transylvania
2. The Grave of Nosferatu
3. By Fist, Leather and Steel
4. Blackfire Wytch
5. Massacrator (Midnight Ripping)
6. La Mort Triomphante
7. Night of the Razors
8. Grim Torment
9. Profane Forces
10. Morbid Envenomation

Line-up:

  • Slaughterwytch – Basgitaar
  • Lethal – Drums
  • NightReaper – Gitaar
  • SteelGrinder – Gitaar
  • Sexumer – Vocalen

Links: