Gratis metal in Eindhoven

Wat is er mooier dan metal? Gratis metal! Café The Jack doet het gewoon: vrijdag 16 september worden in Eindhoven verwelkomt: Necrotesque, Bluewaffle Sauerkraut en Klont!!.

Necrotesque trapte vorig jaar snoeihard de deur van Nederland Metalland open, met debuut-EP The Necrotic Grotesque. Het deathmetalplaatje betekende een ijzersterkte kennismaking met het gezelschap dat bestaat uit (ex-)leden van Into the Arcane, Dead End, Pictura Poesis en Plague. Sindsdien beklimmen de Helmonders elk podium dat ze tegenkomen, met een optreden in het voorprogramma van het machtige 1914 als hoogtepunt.

Groovy, gory, shit-filled goregrind from the Netherlands. Maak kennis met Bluewaffle Sauerkraut! We zagen de wandelende bananen onlangs nog in Roosendaal maar de Brabanders timmeren alweer een paar jaar aan de weg met hun repetoire vol diepzinnige teksten over de vergankelijkheid van het leven. En dat mooi verwoord in nummers als Als ik frut aan je buffelkut. Tracks over de actualiteit zijn de heren ook niet vreemd:

Embalmer, Axewielder, Mr. Moonshiner en Peepo the Clown lopen onder de naam Klont!! ook alweer tien jaar rond in de wereld en dit jaar was het na vier EP’s eindelijk tijd voor het debuut Gallery of Evil. Het plaatje vol death/grindgore scoorde gelijk 87 punten en de lompe muziek over zieke seriemoordenaars, vol zieke humor kan blind worden aangeschaft door fans van Macabre. Maar de mannen van Klont!! hebben natuurlijk gewoon een eigen, lelijke smoel en kunnen inmiddels buigen op jarenlange live-ervaring. Succes gegarandeerd dus deze vrijdag in Eindhoven.

Necrotesque, Bluewaffle Sauerkraut en Klont!! beginnen vrijdag om 20:30 uur in café The Jack, Stratumseind 55 in Eindhoven. De entree is gratis.

Links: