Eerste editie Doc’s DeathFest in Willemeen

Terwijl de line-up voor Doc’s BlackFest III nog niet helemaal bekend is, zit het volgende extremere feestje van Doc Holliday Metal Productions alweer in de pijplijn. 18 september is Willemeen in Arnhem het decor voor Doc’s DeathFest 1. De line-up is ook gelijk duidelijk.

De avond wordt geopend door Bloodmoon. De recht-toe-recht-aan death/thrash van de mannen kwam vorig jaar prima over in Musicon in Den Haag en de EP van de band maakte ook indruk. Procreation maakte indruk met het tot nu toe enig werk, debuutplaat Ghostwood. Maar de mannen zitten in de studio, dus wie weet wat 2020 brengt.

De roots van het Griekse Acid Death gaan terug tot 1989. Voorlaatste plaat Hall of Mirrors maakte wellicht niet heel veel indruk, de mannen weten met al hun ervaring natuurlijk wél hoe ze live voor de dag moeten komen. Headliner Sabiendas bestookt de wereld vanuit Duitsland met oerdegelijke death metal en maakte daarmee indruk op de Eindhoven Metal Meeting in 2017. Absoluut een waardige afsluiter van Doc’s eerste dodelijke feestje:

Links: