Jong talent op Doc’s BlackFest

Jong talent voor Doc’s BlackFest! De opener van podium 2 is Bakasura:

[11-11-2019]:

We hebben een headliner op Doc’s BlackFest’s podium 2: de symfonische blackened deathmetal van Pictura Poesis, in 2017 nog verantwoordelijk voor een dijk van een plaat.

[28-10-2019]:

Een leuke verrassing voor Doc’s BlackFest: de Zweedse zwartgeblakerde thrashers van Nattas reizen af naar Arnhem, met op gitaar Mercyful Fate– en King Diamond-gitarist Mike Wead en ex-Grave drummer Ronnie Bergerstål!

[25-10-2019]:

Plots komen de namen als rijpe appelen van de boom vallen. Het uitstekende Morvigor, dat indruk maakte met tweede plaat Tyrant, schuift ook aan bij Doc’s BlackFest.

[24-10-2019]:

En weer een nieuwe naam voor Doc’s Duistere Feestje: het even jonge als onbekende In Manus Tuas reist van Gorinchem naar Arnhem!

[18-10-2019]:

Doc’s BlackFest schakelt door. Na drie bands uit de polder komt uit Griekenland Arkhangelsk: het orkest dat ook al indruk maakte op de eerste editie van Doc’s BlackFest.

[13-10-2019]:

En band nummer drie is toegevoegd aan de line-up van Doc’s BlackFest III. Uit Eindhoven, komt het zwartgeblakerde duo Fraukje van Burg en Inge van der Zon: Doodswens. Het duo heeft alleen nog maar een demo op de naam staan, maar die klonk veelbelovend.

[11-10-2019]:

Blekkies opgelet: Doc’s BlackFest staat ook volgend jaar op de agenda. 15 februari wordt Willemeen in Arnhem onveilig gemaakt. De organisatie heeft ook gelijk maar twee namen prijsgegeven. 

Eerste naam op de lijst is de al sinds eind jaren ’90 actieve Nederlandse black/vikingmetalband Fenris. De laatste plaat, …en Dodenakkers tot den Horizon, betitelden we in 2017 als ‘internationale klasse’.

Tweede aankondiging: Nederland’s best bewaarde blackmetalgeheim Sammath. Op de laatste plaat, Across the Rhine is Only Death, staat louter gortige, vieze, vunzige en heerlijk compromisloze black metal.

Eerder dit jaar strompelde Zware Metalen vol fysieke ongemakken door de tweede editie van Doc’s BlackFest.

Links: