Crowdfunding voor Little Devil: Keep the Devil Alive

Little Devil, het rockcafé van Tilburg, is een crowdfundingactie begonnen. Om concerten voor het café te behouden moet de zaal beter geïsoleerd worden en de kroeg kan daarvoor niet alle kosten zelf ophoesten. Er wordt nu geprobeerd 64.000 euro op te halen.

Stationsstraat 27 is al sinds 2003 het adres in Tilburg voor de betere muziek en het betere bier maar uit akoestisch onderzoek na klachten over geluidsoverlast van buurtbewoners, bleek dat de concerten teveel geluid produceren. Er bleven drie opties over voor Little Devil: verhuizen, sluiten of stoppen met livemuziek. Gelukkig is er voor de liefhebber gekozen voor de laatste optie, zodat ook in de toekomst bands als Asomvel, Sumac, Helleruin en Downfall of Gaia een plek hebben.

Noctambulist uit Tilburg in Little Devil in eigen stad in 2018

Natuurlijk vallen de kosten voor de verbouwing hoger uit dan het café zelf kan betalen, vandaar de opgezette crowdfundingsactie onder de noemer Keep the Devil Alive. De actie is nog geen week live en nu is al ruim tweederde van het op te halen bedrag binnengehaald. Maar de laatste loodjes wegen het zwaarst, dus doneer mee!

Links: