Timor Et Tremor – Realm Of Ashes

Sidder en beef! Timor Et Tremor. Althans dat maak ik ervan als ik wat vrijelijk vertaal. Deze Duitse melodische blackmetalband heeft deze bandnaam echter wel goed gekozen. Zes jaar geleden kwam dit viertal nog met For Cold Shades. Toen waren het ook de landgenoten van Trollzorn Records die de plaat uitbrachten. Als ik even het wereldwijde web op ga, vind ik toch maar bitter weinig promomateriaal terug. Het kan zijn dat ik wat te vroeg ben maar een maand voor de release mag er toch al wat meer te vinden zijn, maar kom. Chattic black metal noemen de heren van Timor Et Tremor hun muziek, als het beestje maar een naam heeft zou je ook kunnen stellen.

Mirrors And Smoke is het eerste nummer dat we na zes jaar van deze heren te horen krijgen. Je hoopt op een vurig begin, de heren kiezen echter voor een andere insteek. Een smerige slependheid sluipt er uit de riffs die de Duitsers hebben gefabriceerd. Mede ook gezien de eerder declarerende vocalen doet het me wat denken aan een snellere versie van het Ierse Primordial. Het nummer voelt ook niet helemaal af want voor je het beseft, glij je in een blastpartij die de eerste maten uitmaakt van Voices From The Coffin. Het Primordial-gevoel is direct van de baan. Nochtans weten de gitaristen behoorlijke riffs te spinnen, de ene al langer als de andere. En de bas krolt alles netjes bij elkaar als een krolse kater. Er zit wel een zeker venijn in de composities en de heer Müller doet wel zijn best met zijn schurende stembanden, maar je wordt nergens echt stevig bij je noten genomen. Het is allemaal wat te braafjes. Alzo dwalen mijn gedachten al te snel gemakkelijk wat af. Een akoestische gitaarpartij in A Hundred Days Of Rain schudt me weer even wakker net als de cleane vocale partij. Vervolgens word ik weer zachtjes in slaap getokkeld door de thema’s die King Of The Lost openen.

Chattic black metal, ik begrijp het niet helemaal. De heren van Timor Et Tremor bezitten de kennis en kunde om riffs en alzo dus ook nummers te schrijven die je als luisteraar zou moeten doen sidderen en beven. Dit gebeurt op deze nieuwe plaat Realm Of Ashes echter toch te weinig.

Score:

70/100

Label:

Trollzorn records, 2022

Tracklisting:

 1. Mirrors And Smoke
 2. Voices From The Coffin
 3. A Hundred Days Of Rain
 4. King Of The Lost
 5. Of Wolf And Sun
 6. Catharsis
 7. A Crown Of Bones
 8. Bearer Of Accused Sands

Line-up:

 • Jan Prüssing – Drum
 • Martin Stosic – Gitaar
 • Marco Prüssing – Gitaar, bas
 • Hendrik Müller – Zang

Links: