Bradung – ט​ר​פ​ה ا​ل​ه​ر​م

Black metal, ambient, experimental, avant-garde, het zal wel. De vorige Bradung heeft een blijvende indruk gemaakt, los van welke genrebenamingen er toen aan te pas kwamen. Bami Viagra, lees het na. MDGRS en BLTZR hebben het deze keer over de liefdevolle relatie tussen keppels en arafatsjaals, op een manier die ook Boyd Rice beschreef in Love Will Change The World. Ongure muziek die je moeilijk kan omschrijven. We doen een poging.

Drie kwartier kwartier lang krijg je een desoriënterende mix van stoner doom, ambient, Angelo Badalamenti-jazz, een Midden-Oosters narratief, een jamsessie op hallucinogenen, seancegezangen, … obscuur gedoe met andere woorden. De trance is echt, zeker wanneer je je favoriete drug naar keuze hebt ingenomen. Het is zeker niet allemaal elektronisch geloopt, de basgitaar en ceremoniële Saturnalia Temple-vibes maken dit ding ook voor conventionele gitaarliefhebbers geheel geschikt. Al blijft dat uitermate relatief qua stelling. Het is vooral weird. MDGRS en BLTZR, verder genoemd De Brabobroeders, hebben een poging gedaan om de sfeer in Haza om te zetten in deunen die je eerder in de psychedelische rockscene van de jaren zeventig zou verwachten, aangevuld met noise en ambient en zelfs witchhouse. Veel meer zinnige dingen krijg ik er echt niet over verteld om eerlijk te zijn. Ik doe echt mijn best om er tweehonderd en een beetje woorden over neer te pennen, hetgeen amper lukt. Mijn huisgenoten hebben zich in ieder geval al luidop af zitten vragen wat er met mij aan de hand is dat ik dergelijke muziek op repeat zet.

Als iemand de tekst weet te vinden van het illbeatachtige nummer فقدان ذاكرة نادي الهوكي (Geheugenverlies bij de hockeyclub), dan mag je me die zeker bezorgen. Dit is trouwens mijn favoriete nummer van de plaat, omwille van de fijne Rooie Waas-sfeer. Het is maar een constatering. En zo komen we alsnog aan driehonderd woorden.

Score:

78/100

Label:

New Era Productions, 2022

Tracklisting:

  1. الهرم
  2. أشياء جميله
  3. فقدان ذاكرة نادي الهوكي
  4. טרפה
  5. השטר כובע צלי
  6. צלי

Line-up:

  • MDGRS
  • BLTZR

Links: