Eight Bells – The Captain’s Daughter

Eight Bells – The Captain’s Daughter
Seventh Rule Records, 2013

De naam Eight Bells zei me eigenlijk niets. Het betreft een drietal uit Amerika met een drummer die Christopher Van Huffel heet en een vrouw die Melynda Jackson heet. Die twee speelden samen bij het psychedelische postrockproject SubArachnoid Space en doen dat hier over, maar dan met een portie hippe black ertussendoor.

Het klinkt misschien wat oneerbiedig, dat laatste, terwijl dat in dit geval niet zo bedoeld is. De opener van dit vierdelige plaatje is een instrumentale intro die weinig weggeeft van de rest. Hier krijg je een post-metalen stuk muziek aangeboden met veel echo op de elektrische gitaar die de wazigheid verhoogt. Daarna meer van dat. Op Fate and Technology begint mevrouw Jackson half-beneveld te zingen. Tijdens het laatste kwart van dat nummer komt het beest in haar echter los en dat gaat gepaard met dierlijke geluiden en een Cascadian black metal-omwenteling. Hierna volgt het titelnummer, met een psychedelische The DoorsYellowed Wallpaper is duisterder en betreedt opnieuw Amerikaanse black metal-hipheid met spacey effecten.

The Captain’s Daughter is een album dat zijn weg wel zal vinden in de random playlist voor een luilekkere avond met bieren (of blowen) maar niet meteen een album dat ik doelbewust ga selecteren. Het mag er gewaagder aan toegaan.

Tracklisting:

Eight Bells- Eight Bells

  1. Tributaries
  2. Fate and Technology
  3. The Captain’s Daughter
  4. Yellowed Wallpaper

Line-up:

  • Christopher Van Huffel – drums
  • Melynda Jackson – guitar
  • Haley Westeiner – bass

Links: