Geist – Der Ungeist

Geist – Der Ungeist
Totalrust Music, 2012

Niet het Duitse Geist/Eis maar het Israëlische Geist zowaar. Een eenmansband van ene Ratimus, die ook bij een band speelt met de eigenaardige naam Bartholomeus Night. Der Ungeist is de naam van zijn debuut als Geist. Dit album is gewijd aan Alëna Polanski, die op 18-jarige leeftijd overleed in 2009. RIP.

Geist speelt rauwe black met een hysterische vorm van katharsis. Snerpende Ildjarn-gitaren, primitieve doch gevarieerde drumpatronen op het randje van rommelig en een volgzame bas. Heel erg noisy herrie met een melancholische sfeer die niet misstaat in het rijtje Duitse depri blackbands als daar zijn Wedard, Sterbend en zelfs Coldworld. Geen slomo toestanden echter, dit Der Ungeist klinkt behoorlijk agressief en haatdragend, geen geval van moedeloosheid, wel van immense frustratie.

Fans van doorzichtige ruisblack en obscure eenmansblack kunnen zich in de handjes wrijven met deze desolate plaat. Hopelijk staat deze Israëliet ook geen rechtszaak te wachten, zoals Geïst, wegens het gebruik van de naam. Alhoewel, het zou wellicht alleen maar bijdragen aan de extreme frustratie en dusdanig ook de inspiratie van dit Geist.

Tracklisting:

geist

  1. Mord
  2. Von Blut
  3. Der Wald
  4. Tot
  5. Northern Pride
  6. Der Ungeist
  7. Taub

Line-up:

  • Ratimus

Links: