Moonless – Calling All Demons

Moonless – Calling All Demons
Doomentia Records, 2012

Er is van dat eten dat kan je de ene dag maken en eten. Als je het dan wegzet smaakt het een dag later zelfs nog beter. Vooral met de Indische keuken is dit het geval. Nu hebben eten en muziek natuurlijk weinig overeenkomsten, behalve dat je van beide kan genieten. Maar waar veel muziek soms klinkt als opgewarmde kliek, is dit Indisch eten.

Want wat het Deense Moonless hier met debuut album Calling All Demons neerzet is niet enkel een hommage aan de tijden van weleer. Deze mix van heavy metal en doom wordt neergezet met zoveel overtuiging dat het kan tippen aan grote voorbeelden als Black Sabbath en Candlemass. Echt elke riff is hier raak, doeltreffend in al zijn simpelheid en groovend tot op het bot. Nummers als Mark Of The Dead, Horn Of The Ram of de topper Calling All Demons zorgen ervoor dat je vanaf de eerste seconde met je hoofd zit te knikken met een grote grijns op je gezicht. De teksten zing je na twee keer luisteren ook gewoon mee, en toch verveelt het geen moment. De solo’s kloppen en de blues die erin ademt is perfect.

Dit is zo’n album dat gewoon aan alle kanten klopt ondanks dat het niet vernieuwend is. Hier heeft het uren op repeat gestaan. Want de krappe veertig minuten zijn zo voorbij en nadien moet je nog je best doen om je grijns weg te werken. Niet minder dan een aanrader.

Moonless
Tracklisting:

  1. Mark Of The Dead
  2. Devil’s Tool
  3. Horn of the Ram
  4. Calling All Demons
  5. The Bastard in Me
  6. Midnight Skies

Line-up:

  • Tommas Svendsen – Drums
  • Hasse Skovbo Dalgaard – Guitar
  • Kenni Holmstand Peterson – Guitar
  • Kasper Maarbjerg – Bass

Links: