Syphilic – A Composition of Murder

Syphilic – A Composition of Murder
Sevared Records, 2011

Opnieuw gore en brutale death metal. Amerika levert ze per honderd af iedere maand, het is onze taak om ze te schiften. Dit Syphilic is er eentje die de meeste goremongers wel zullen lusten. Behalve de bas wordt alles in elkaar gezet door Brian Forgue, een vies ventje die op dit nieuwe album twaalf “Compositions of Murder” voortbrengt.

Na een kinderlijke (kinderachtige) intro breekt de hel op gekende wijze los. Wat meteen opvalt is de transparante mix van alle instrumenten en de toegankelijke complexiteit. Geen extremistische eenrichtingsaanvallen maar perfect georkestreerde scenario’s met een pak techniek. Het was jammer genoeg te mooi om waar te zijn dat dit een drummer van vlees en bloed betrof, al kan dat de pret niet drukken. Hier moet een pak programmeerwerk aan vooraf gegaan zijn. Verder een ferme dosis geknor en gegunt zonder excessief te werk te gaan en veel dynamiek. Dat laatste is eerder uitzondering dan regel in het genre dat vooral door techneuten geregeerd wordt.

Fijne goed gedoseerde brutale death metal met interessante composities. Verrassend, zelfs met PC-percussie. Luistertip: A Composition of Murder VI.

Syphilic
Tracklisting:

  1. A Composition of Murder I

  2. A Composition of Murder II
  3. A Composition of Murder III

  4. A Composition of Murder IV
  5. A Composition of Murder V
  6. A Composition of Murder VI
  7. A Composition of Murder VII
  8. A Composition of Murder VIII
  9. A Composition of Murder IX
  10. A Composition of Murder X
  11. A Composition of Murder XI
  12. A Composition of Murder XII

Line-up:

  • Brian Forgue – Vocals, Guitars, Bass, Drums

  • Brian Baxter – Bass

Links: