Ebola – Hell’s Death Metal

Ebola – Hell’s Death Metal
Old Temple, 2011

Neen, geen reünie van het Nederlandse Ebola. Dit is doorsnee death metal uit Polen met ondermaats artwork, een doorsnee productie, simpele nummers, thrash metal-invloeden en extreem afgezaagde inhoud. Nog steeds hier? Ik had het namelijk zelf al lang afgetrapt. Ebola is bij deze toch wel uitverkoren om de uitzondering op de regel te zijn dat Poolse death metal opwindend en onderhoudend is.

Eén van de redenen dat het geenszins in het oor springt is dat Ebola zijn mosterd haalt bij ouderwetse US death metal en die voedt met moderne productionele methodes, inclusief triggers op de blastbeats. Dat verkloot zo’n beetje de “sfeer” en aan de andere kant de geloofwaardigheid van de old school vibes, voor zover dat al niet het geval was na het bekijken van het artwork. Ook daar zien we moderne toetsen bij ouderwetse animatie, geen goed idee. Ebola kan alleen met een paar efficiënte riffs (Hell’s Death Metal) een kleine smile tevoorschijn toveren op mijn gelaat maar verder niets dan onverschilligheid.

Amateuristische Poolse death metal, Amerikaans geïnspireerd en bijzonder matig op alle niveaus. Geen nood, dit jaar zijn we met Azarath, Decapitated en Vader bijzonder verwend en wellicht vergeet ik nog een half dozijn Poolse death metal-bands die blijven overtuigen.

Tracklisting:

Ebola

  1. Death Approaching

  2. Necrolegion
  3. Beasts of Damnation

  4. Tyranny of the Unlords

  5. Cold Blood

  6. Cult of Death

  7. Hell’s Death Metal
  8. Unholy Trinity
  9. Rip the Flesh
  10. Against Decalogue

  11. Panzer Death Machine

Line-up:

  • Shyha – Bass, Vocals

  • Pavulon – Drums

  • Mihu – Guitars, Vocals

Links: