Death Toll 80k – Harsh Realities

Death Toll 80k – Harsh Realities
FDA Rekotz, 2011

Dik vijfentwintig minuten extreme grindcore vormt het eerste, volledige album van deze Finse band. Finnen zijn wel vaker te vinden voor furieuze grindcore, maar hier keek ik toch wel even van op. Dit Harsh Realities lijkt namelijk bijzonder veel op Napalm Death ten tijde van Harmony Corruption.

Harsh Reality is gewoon keihard beuken zonder enig medeleven voor je fysische gesteldheid. Met nummers van gemiddeld anderhalve minuut en twee seconden pauze is dit de ideale intervaltraining voor het simuleren van paniekaanvallen. Met Cycle of Misery komt er even songwriting aan te pas, maar meestal is het een sprint van begin tot finish met hier en daar een overgangshorde. Het verschil met veel grindcorebands zit hem bij Death Toll 80k in het feit dat het los van de doldwaze hyperkinetische toestanden best wel brutaal klinkt. Iets wat je ook bij de meeste Earache-producten terugvindt. De cookiemonster-vocalen die 50% van de totale zang uitmaken dragen daar zeker toe bij.

Spetterend plaatje, dit Harsh Realities, vol jaren tachtig grindcore in een moderne Finse cuisson. Meedogenloos, vermoeiend en vet. Een uitstekende combinatie.

Tracklisting:

Death Toll 80k 200 x 200

  1. Nothing In Common
  2. Control
  3. Taught to Consume
  4. No Escape
  5. Modern-Day Slavery
  6. Piss-stained Press
  7. Purchased Happiness
  8. Crippled and Dead
  9. Cycle of Misery
  10. False Comfort
  11. Shepherd
  12. Colleteral Murder
  13. Drunk on Authority
  14. Empty Pose
  15. Traditions
  16. Bleak
  17. Commodities
  18. Profiting on Fear
  19. Maskmen
  20. Sickened
  21. Civilian Targets
  22. Manipulated
  23. Harsh Realities

Line-up:

  • Jori Sara-Aho – Drums

  • Tomi Kareinen – Guitars

  • Oula Kerkelä – Vocals

  • Ville Valavuo – Bass

Links: