Musica Diablo – Musica Diablo

Musica Diablo – Musica Diablo
SAOL, 2010

Wie? Musica Diablo, een band met Derrick Green (Sepultura) als frontman. Mijn verwachtingen waren redelijk hoog gespannen maar ook een beetje voor de hand liggend. Waar je muziek met Green vermenigvuldigt kom je uit op agressie. Toch?

Zeker! Ook op dit gelijknamige debuutalbum draait het voornamelijk om snelheid, furiositeit en brutaliteit. De hoofdmoot is thrash, voorzien van een moderne productie, en daarbij krijg je als luisteraar een heel divers pallet aan andere invloeden voorgeschoteld. Sommige songs doen zeker denken aan oudere Sepultura (Lifeless), met name vanwege het typische gitaargebruik, maar ook voor een lekkere abrupte groove (Underlord) of juist een stekende dosis blastbeats (Sacrifice, Live to Buy) ben je hier aan het goede adres. De vocalen van Green liggen er vrij dik bovenop, maar dat geeft de plaat mijns inziens alleen maar dat stukje rauwheid mee wat de agressie uiteraard weer ten goede komt. Als klap op de vuurpijl bevat de thrash van Musica Diablo ook nog eens een overduidelijke hardcore-attitude.

Echt origineel is het allemaal niet, maar de diversiteit maakt dit album toch aantrekkelijk. Toch kan ik me voorstellen dat niet iedere luisteraar gediend is van een moeilijk af te bakenen schijf als deze. Zelf trek ik ’t wel. Sowieso beter dan de laatste Sepultura-plaat.

Tracklisting:
Musica Diablo - Musica Diablo

  1. Sweet Revenge
  2. Sacrifice
  3. Live to Buy
  4. Underlord
  5. Work out
  6. Lifeless
  7. In the Name of Greed
  8. Betrayed
  9. The Flame of Anger
  10. Twisted Hate
  11. The Rack

Line-up:

  • Derrick Green – Vocals
  • André Curci – Guitar
  • André NM – Guitar
  • Ricardo Brigas – Bass
  • Edu Nicollini – Drums

Links: