Lacrimas Profundere – The Grandiose Nowhere

Lacrimas Profundere – The Grandiose Nowhere
Napalm Records, 2010

Het Duitse Lacrimas Profundere brengt met de regelmaat van de klok nieuwe albums uit en in 2010 is dat niet anders. Netjes twee jaar na Songs for the Last View ligt The Grandiose Nowhere in de internationale platenbakken.

Als er één steekwoord is wat van toepassing is op The Grandiose Nowhere is het wel ‘herkenbaarheid.’ De plaat lijkt als twee druppels water op het eerdere werk van de heren, al is dat op zich natuurlijk geen punt van kritiek. De behoorlijk pathetische, melodramatische gothic rock klinkt nog even melancholisch en mistroostig als jaren geleden en de band past nog steeds prima in het rijtje HIM, The Sisters of Mercy en het wat meer poppy Paradise Lost. En over poppy gesproken: met slechts twee songs die over de vier minuten klokken, en dan slechts een aantal seconden, is The Grandiose Nowhere wel een heel toegankelijke, hapklare brok geworden. De band lijkt duidelijk op zoek naar airplay op radio en televisie, gezien de speelduur van de tracks op dit drie kwartier durende album.

Fans van de Duitse band hebben dit album natuurlijk al lang in de kast staan, maar toch is The Grandiose Nowhere een album wat warm aan te raden is voor nieuwkomers. Door de geringe speelduur van de verscheidene songs is het album makkelijk te behappen voor nieuwkomers en oudgedienden tegelijk. Het niveau van Ave End wordt mijns inziens wederom niet gehaald, maar dat ten spijt staat The Grandiose Nowhere als een huis.

Tracklisting:

    Lacrimas Profundere – The Grandiose Nowhere

  1. Be Mine In Tears
  2. The Letter
  3. Lips
  4. I Don’t Care
  5. Her Occasion of Sin
  6. A Plea
  7. Not for Love
  8. The Fear of Being Alone
  9. My Little Fear
  10. Side
  11. Dead Heart Serenade
  12. No Matter Where You Shoot Me Down

Line-up:

  • Rob Vitacca – zang
  • Oliver Nikolas Schmid – gitaar
  • Tony Berger – gitaar
  • Korl Fuhrmann – drums

Links: