Evolve – Evolve

Evolve – Evolve
Eigen Beheer, 2010

Evolve dus. Een Belgische band die waarschijnlijk bekender is in Nederland (bij Aardschok weten ze waarom). Het is een bijzonder polyvalente band die gewoon speelt wat ze zelf goed vinden, zoveel is duidelijk. Een mooi vinyl cd-tje was een leuk begin, al kon ik het haast nergens afspelen.

Eerste punt dat ik meegeef is de aanwezigheid van Pieter Verpaalen (ex-Textures). Hij vertolkt op geslaagde wijze de screamvocalen. En hij is niet alleen, er wordt clean gezongen in koor en gescandeerd, allemaal netjes binnen het metalcore-genre. De nummers variëren onderling qua stijl en stevigheid maar blijven een rode draad behouden. Het speelplein waarbinnen Evolve zich begeeft wordt aan de ene kant afgelijnd door gladde Zweedse melodische metal (Soilwork, Sonic Syndicate), thrashy NWOAFH (Killswitch Engage) en een screamo Caliban. Enig verschil met al die bands is dat Evolve een stuk minder hard klinkt in de gezongen stukken, het is bijna TMF-waardig.

Band met een breed spectrum die catchy partijen en agressie aan elkaar kan lijmen en rijmen. Nu een betrouwbaar label zoeken, een degelijke productie aanmeten en een iets consistenter gezicht zoeken. Dan komt het wel goed.

Tracklisting:
Evolve

  1. Blind Eyes Within
  2. My Dignity
  3. Closure
  4. Back 2 Thee
  5. In This Cell
  6. Rebirth
  7. High Stakes
  8. Gutter Glitter
  9. Angels Upon Me

Line-up:

  • Vocals – Pieter
  • Guitar – Ravi
  • Guitar – Noot
  • Bass – Sax
  • Drums – Machien

Links: