Keeper of Dreams – Taste Smashed to Pieces

Keeper of Dreams – Taste Smashed to Pieces
Confused Productions, 2009

Hongarije dus. Land van Keeper of Dreams. Deze heren hebben hun debuutplaat uit, in een kleine oplage uitgebracht, vooral voor de eigen markt. Onbekend maakt onbemind, dus hier zijn ze.

Taste Smashed to Pieces is een aardige plaat geworden. De basis is old school thrash metal, de afwerking bestaat uit technische death metal. De mensen zijn overduidelijk fan van Death, maar wilden niet vervallen in al te technisch werk (ofwel wilden ze de rip-off niet te duidelijk laten zijn). Om de snelheid en het headbangen te behouden nam men als grondlaag opgejaagde bay area thrash. Een fijne combinatie, met enkele fijne momenten tot gevolg. Jammergenoeg is de productie niet verfijnd genoeg om de aandacht van de luisteraar er constant bij te houden. Tussen de speedy stukken en de vlugge vingerzettingen kun je wel eens afgeleid worden door seksgedachten of een nare ervaring uit het verleden, afhankelijk van de luisteraar.

Alles bij elkaar een aardige plaat waar fans van Atheist, Death of Baphomet wel een kleine drie kwartier zoet mee zullen zijn. Hungary’s got talent. Luistertip: Permanent Farewell.

Tracklisting:
kod

  1. Intro
  2. Serial Killing
  3. Synesthesia
  4. Permanent Farewell
  5. The Cruel Instincts
  6. Iron Discipline
  7. Human Depravity
  8. InsignificAnthill
  9. Flowers of Sulphur

Line-up:

  • Márton Kiss – Vocals, Guitar
  • Dani Szabó – Guitar
  • Tamás Korb – Bass
  • Márk Maczak – Drums

Links: