Radioshow Dood & Verderf met Jason Köhnen te gast over METAAL-docu

De radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, opent 2021 met een waardige gast: Jason Köhnen, alleskunner en sinds kort documentairemaker. In het uur lange programma draait Jason nummers uit zijn eigen, extreem uiteenlopende, discografie: Celestial Season, Bong-Ra en Bluuurgh… passeren de revue. Ook vertelt hij over zijn nieuwste project, de METAAL-documentaire die de Nederlandse extreme metalscene van tussen 1985 en 1995 onder de loep neemt. De bijbehorende crowdfundactie heeft haar streefdoel al bereikt, maar meer geld is altijd beter!

Zware Metalen had het voorrecht om een luistertip mee te geven aan Jason Köhnen en kwam met Niets Als Bodem van Ihloosuhree op de proppen. Vervreemdende black metal uit de lokale scene moest hem wel bekoren, was onze gedachte. Redacteur Bart vertelt:

“Op het nummer Niets Als Bodem hoor je progressief aandoende blackmetal met door basgitaar aangedreven psych(edel)ische passages, nerveuse postmetalarpeggio’s, doomblackmaterie die vergelijkbaar is met wat Greg Chandler in zijn nevenprojecten soms laat horen, The Deathtrip-achtige psychoses en old-school occulte deathmetalvocalen (nu en dan ook suïcidale heliumgebruik-screams), vermengd in een angstbrein en vervolgens netjes op plaat gezet. Dissonant, dof, dreigend, terug de bron van de PTSS in. In ieder geval weer een bewijs dat de lokale scenes in bloei staan!”

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

Links: